back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χοιρινό με σέλινο

Διαβάστε επίσης

Ας το φτιάξουμε…

Από τον χασάπη μας θα ζητήσουμε χοιρινό για την κατσαρόλα, εγώ συνήθως παίρνω μπούτι και του ζητώ να το τεμαχίσει.

Αφού το πλύνουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι και το φέρνουμε βόλτες για να το ροδίσουμε.

Μόλις ροδίσει, το σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί, το αλατοπιπερώνουμε, του ρίχνουμε λίγο νεράκι ακόμη και το αφήνουμε να βράσει για να μαλακώσει.

Στην χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποιώ, θέλει μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, έχουμε πλύνει τα σέλινά μας και τα έχουμε κόψει με το ψαλίδι της κουζίνας, σε δυο η τρία κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλα.

Αν σας αρέσουν, να πάρετε και σελινόριζες μαζί, θα τις καθαρίσετε όπως τις πατάτες και θα τις κόψετε στα τέσσερα.

Βάλτε σε μιαν άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίξτε μέσα τα σέλινα και τις ρίζες να μαλακώσουν λίγο, και μετά, τα σουρώνετε, το ζουμί όμως δεν το πετάμε, το κρατάμε για να το συμπληρώσουμε στο κρέας όταν θα προσθέσουμε τα σέλινα.

Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο του χοιρινού, ρίχνουμε μέσα και τα σέλινα με τις ρίζες, φρεσκάρουμε λίγο το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο πλέον με όλα μαζί, αφού το συμπλήρωμα του νερού είπαμε, θα είναι από το ζουμί που κρατήσαμε απ’ τα σέλινα που βράσαμε.

Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, θέλει ακόμα ένα τέταρτο με τα σέλινα μαζί, αν όχι, το αφήνετε να βράσει περίπου μισή ώρα ακόμη.

Θα σας έχει κάνει εντύπωση, αλλά ναι, ούτε κρεμμύδι ούτε φυσικά σκόρδο σ αυτή την συνταγή, αν βάλετε την σκότωσαν!!

Για το αυγολέμονο, όλες και όλοι ξέρετε πως γίνεται, το μόνο που έχω να σας πω είναι, να είναι ξινούτσικο, του πάει να καταλαβαίνεις την γεύση του λεμονιού, να… γίνεται αρχηγός!!

Όταν ετοιμάσετε το αυγολέμονο, θα το ρίξετε στο φαγητό μας και θα ανακατέψετε κουνώντας την κατσαρόλα κυκλικά και με τέμπο, όχι ανακάτεμα με κουτάλα.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε μ φρέσκο ψωμί, μια ανάλατη φρέσκη μυζήθρα και κρασί ροζέ, εμένα αυτό μου ταιριάζει, δοκιμάστε το.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα