back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συγγνώμη από την Le Monde για την φωτογραφία Μακρόν-Χίλτερ

Διαβάστε επίσης

Το ένθετο περιοδικό “Μ” της εφημερίδας Le Monde που κυκλοφόρησε το Σάββατο, είχε στο εξώφυλλό του μία φωτογραφία του Εμανουέλ Μακρόν που έμοιαζε με τον Αδόλφο Χίτλερ. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο διευθυντής της εφημερίδες ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις αναγνωστών αλλά και του πολιτικού κόσμου, μετά την επιλογή της εφημερίδας Le Monde να δημοσιεύσει στο εξώφυλλο του ένθετου περιοδικού της «M» μια φωτογραφία του Εμανουέλ Μακρόν που θύμιζε Αδόλφο Χίτλερ. Την επόμενη μέρα, ο διευθυντής έκδοσης Λικ Μπρονέρ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους αναγνώστες.

Την Κυριακή λοιπόν, ο Μπρονέρ έγραψε στην εφημερίδα: «Το εξώφυλλο του περιοδικού «M» της Le Monde με ημερομηνία Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου, προκάλεσε αντιδράσεις σε μερικούς από τους αναγνώστες μας. Ζητάμε συγγνώμη σε όλους όσοι σοκαρίστηκαν». Υποστήριξε μάλιστα ότι το “ατυχές εξώφυλλο” ήταν ιδέα του γραφίστα του περιοδικού, που χρησιμοποίησε το μαύρο και το κόκκινο χρώμα, τα αγαπημένα των Ναζί, εμπνευσμένος από το καλλιτεχνικό ρεύμα του κονστρουκτιβισμού στη Ρωσία, το οποίο αναπτύχθηκε από το 1913 μέχρι το 1930.

Από την πλευρά του, ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος του γαλλικού Κοινοβουλίου και φίλος του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως η γραφική απεικόνιση και η σχετική φωτογραφία του Γάλλου προέδρου στο περιοδικό «δεν μπορεί να έγιναν τυχαία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα