back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Έκθετη η κυβέρνηση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Έκθετη χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την άσκηση ποινικής δίωξης για παθητική δωροδοκία σε βάρος προστατευόμενου μάρτυρα.

Υπενθυμίζουν μάλιστα με νόημα παλαιότερες δηλώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση οτι δηλαδή συνιστά το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”, λέγοντας οτι τώρα δεν έχουν τίποτα να πουν.

Οι ίδιες πηγές ασκούν έντονη κριτική στη σκιά της ανάρτησης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη μέσω facebook για τον προστατευόμενο μάρτυρα όπου παρουσιάζει και φωτογραφία, αφήνοντας βαρύτατο υπαινιγμό ότι πρόκειται για το πρόσωπο που μετέφερε μίζες σε βαλίτσες. Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι έτσι αποδεικνύεται πως ο κ. Πολάκης γνώριζε ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, κάτι που-όπως επισημαίνουν- είναι παράνομο. “ Δεν είναι δυνατόν η εκτελεστική εξουσία να γνωρίζει πως κινείται και τι κάνει η δικαστική εξουσία”, σχολιάζουν χαρακτηριστικά από την Χαριλάου Τρικούπη. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως ο προστατευόμενος μάρτυρας ουδέποτε υπήρξε συνεργάτης υπουργού Υγείας προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξάλλου, τίθεται και θέμα λειτουργίας της δικαιοσύνης ως προς τον τρόπο χειρισμού και εμπλοκής από πλευράς εισαγγελέων. Ενδεικτικές άλλωστε είναι και οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλου Χρηστίδη ο οποίος στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης στο ΣΚΑΙ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στην υπόθεση Νovartis προκύπτουν ερωτήματα και για τη δικαιοσύνη και για την κυβέρνηση.

“Εάν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Πολάκης κι έτσι όπως έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, υπάρχουν σοβαρότατα ερωτήματα για τους εισαγγελείς οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση που άνοιξε η κυβέρνηση με τρόπο φαντασμαγορικό ένα χρόνο πριν, στην υπόθεση της NOVARTIS” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης προσθέτοντας: Μια σειρά δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων και πολλών ακόμα έλεγαν διαρκώς από το Σεπτέμβριο και μετά ότι επίκεινται συλλήψεις πολιτικών και αποκαλύψεις. Δεν έχουμε δει τίποτα. Εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε να πέσει άπλετο φως παντού, επισήμανε ο κ. Χρηστίδης.

Αν τα πράγματα αποδειχθούν ότι είναι όπως προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, μιλάμε για μια ιλαροτραγωδία και για το δικαιακό μας σύστημα για το οποίο και η ίδια η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την αυτοκάθαρσή της. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα