back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μαρία Δεμερτζή: Προτεραιότητα της οικονομίας για το 2019 η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων

Διαβάστε επίσης

Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων αποτελεί την βασική προτεραιότητα της ελληνικής οικονομίας για το 2019 όπως τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 η αναπληρώτρια διευθύντρια του Brugel Μαρία Δεμερτζή.

“Πρέπει να εστιάσουμε στην εξυγίανση των τραπεζών και τη μείωση των κόκκινων δανείων. ώστε οι τραπεζες να έχουν τον πραγματικά τους ρόλο στην οικονομία ως χρηματοδότης της ανάπτυξης. Αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τη νέα χρονιά”

Σύμφωνα με την κα Δεμερτζή, η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να προχωρήσει σε εγχώριο επίπεδο πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο ευρωπαϊκό μοντέλο αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων:

“Υπάρχουν λύσεις που χρησιμοποιούν και τις αγορές και το ρόλο του κράτους. ως ένα σημείο. Υπάρχουν βέβαια και αυστηροί κανόνες στην Ευρώπη που πρέπει να τηρηθούν. Τουλάχιστον σε αυτόν τον κύκλο η λύση δεν μπορεί να είναι πανευρωπαική. Πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα των κόκκινων δανείων εγχώρια πριν εστιάσουμε και συντονιστούμε σε ένα μηχανισμό λύσης μη εξυπηρετούμενων δανείων στο μέλλον.. Αυτή τη στιγμή όμως, η συγκεκριμένη συζήτηση δε βοηθά την Ελλάδα που πρέπει να λύσει εγχώρια το πρόβλημα. Και πρέπει να χρησιμοποιήσει εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα στην Ισπανία,ή χρησιμοποιούνται τώρα στην Ιταλία”.

Γ.Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα