back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κλειστή συνεδρίαση της CSU: το μέλλον του κόμματος και το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Η ετήσια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ξεκινά σήμερα στο Ζέεον και θα διαρκέσει έως και τις 5 του μηνός.

Η κλειστή συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλίες των Χορστ Ζέεχοφερ, επικεφαλής του κόμματος, Μάρκους Ζέντερ, πρωθυπουργού της Βαυαρίας -προπύργιου των Χριστιανοκοινωνιστών, και Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Το επικείμενο συνέδριο 

Η καθιερωμένη συνεδρίαση πραγματοποιείται 20 περίπου ημέρες πριν από το συνέδριο της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών που θα διεξαχθεί στις 19 του μηνός, στο οποίο θα εκλεγεί -εκτός απροόπτου- ο Ζέντερ νέος επικεφαλής του κόμματος και θα καθοριστεί η κατεύθυνση του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Το μέλλον του Ζέεχοφερ 

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο Ζέεχοφερ να παραμείνει στο ομοσπονδιακό υπουργείου Εσωτερικών, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Ο ίδιος δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις του, ενώ υπάρχουν πάντα και αστάθμητοι παράγοντες σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Πριν από έναν περίπου χρόνο, ενώ ακόμη οι διαπραγματεύσεις για συγκρότηση ομοσπονδιακής κυβέρνησης βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο Ζέεχοφερ παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βαυαρίας, περνώντας την επί της ουσίας στον Ζέντερ, και κρατώντας ο ίδιος την προεδρία του κόμματος. Λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε το ομοσπονδιακό υπουργείο. Μετά τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα στις εκλογές στη Βαυαρία, η ώρα της διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος έχει πλέον φτάσει.

Οι νόμοι περί απελάσεων 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης μεταξύ των προτάσεων που θα συζητηθούν θα είναι και ένα προσχέδιο για αυστηροποίηση των νόμων περί απελάσεων αιτούντων άσυλο που έχουν διαπράξει αδικήματα, με φόντο βίαια περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία.

Προσκεκλημένος στη συνεδρίαση ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα