back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Μανιαδάκης: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας»

Διαβάστε επίσης

«Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας», δηλώνει ο Νίκος Μανιαδάκης, ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία για την υπόθεση Novartis.

Με συνεντεύξεις του στο protothema.gr και στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι: «Μου ασκούνται διάφορες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία εγώ ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει».

Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι στις 27 και στις 28 Δεκεμβρίου εκλήθη από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς και ότι του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Μου ασκήθηκαν πιέσεις κατόπιν διαρροών και σαφέστατων αναφορών των εισαγγελέων ότι οι άλλοι δύο μάρτυρες σε κατηγορούν και αυτό έχει ως συνέπεια την άσκηση διώξεων», υποστηρίζει.

Επιπλέον, εξαπολύει επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη λέγοντας ότι: «Ο κ. Πολάκης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος. Με το κουίζ που έκανε αποκαλύπτει στοιχεία της δικογραφίας και πώς γίνεται να ξέρει στοιχεία της δικογραφίας μη αρμόδιο όργανο; Είναι άξιον απορίας: Πώς το γνωρίζει μη αρμόδιο όργανο;»

Τέλος, υποστήριξε ότι οι πράκτορες του FBI είχαν λάθος πληροφορίες και πως τον «ενέπλεξαν» γιατί αρνήθηκε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ.

«Έχω δώσει στο FBI τα στοιχεία που έχω δώσει και στις ελληνικές αρχές», αναφέρει και σε άλλο σημείο προσθέτει ότι: «Οφείλω να σας πω ότι οι Αμερικανοί ήταν παραπληροφορημένοι, είχαν προσφάτως κατατεθεί στην Αμερική στοιχεία από τους μάρτυρες τους άλλους δύο περί εμπλοκής μου και τους είπα ότι θεωρώ αναξιόπιστες όλες αυτές τις αναφορές και έχω πει ότι πρέπει να διασταυρωθούν αυτές οι αναφορές».

ΝΔ: Υπουργός απειλεί ονομαστικά δικαστικούς

«Δεν υπάρχει προηγούμενο σε κράτος δικαίου, υπουργός μιας κυβέρνησης να καταγγέλλει δημοσίως και να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές σε μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», τονίζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι πολίτες δεν θα αργήσουν να του δώσουν την απάντησή τους».

Πέντε ερωτήματα της ΝΔ

Πέντε «σοβαρότατα ερωτήματα» που όπως υποστηρίζει, προκύπτουν «από τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Νίκου Μανιαδάκη», θέτει με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Μεταξύ άλλων ρωτά αν «ισχύει η δημόσια καταγγελία του ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς του άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που θέτει με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα εξής:

«1. Ισχύει ή όχι η δημόσια καταγγελία του κ. Μανιαδάκη ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς τού άσκησε έντονες πιέσεις προκειμένου να ενοχοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ ο ίδιος εξ αρχής δήλωνε ότι δεν έχει τίποτα να καταθέσει εναντίον τους.

2. Ισχύει ή όχι ότι βρέθηκε ξαφνικά από μάρτυρας κατηγορούμενος γιατί αρνήθηκε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς που του ζητήθηκε να ενοχοποιήσει;

3. Ισχύει ή όχι ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ενέταξε παραδόξως τον κ. Μανιαδάκη σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εφόσον υπήρχαν μαρτυρίες σε βάρος του;

4. Ισχύει ή όχι ότι οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες λόγω κακού συντονισμού των εισαγγελικών αρχών γνώριζαν ο ένας τον άλλον (!), ενώ κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο για προφανείς λόγους;

5. Ισχύει ή όχι ότι ενώ ο ίδιος είχε ενημερώσει τις Αρχές ότι θα μεταβεί στο εξωτερικό ανταλλάσσοντας μέχρι και ευχές με την Εισαγγελία, ξαφνικά εμφανίστηκε ως επιτυχία της κυβέρνησης η δήθεν αποτροπή της διαφυγής του;

Τα ερωτήματα αυτά οφείλουν να τα απαντήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ο νοών νοείτο… Θα επανέλθουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σαμαράς: Επιβεβαιώνεται η χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με ανάρτησή του στο twitter τόνισε πως η υπόθεση αυτή είναι η χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ.

Αναλυτικά η ανάρτησή

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως…
Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…»

Π. Χρηστίδης: Η εικόνα για την υπόθεση Novartis παραπέμπει σε παρακράτος

«Η όλη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από την δικαστική έρευνα για την Novartis παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε χώρα που έχει την ασφάλεια του κράτους δικαίου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από άλλα πρόσωπα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Χρηστίδης Εκπροσώπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Απόστολος Χονδρόπουλος – Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα