13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

“Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ΧΥΤΑ”

Διαβάστε επίσης

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εφαρμόζουν πιλοτικά τη δράση “Κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ΧΥΤΑ της Μαυροράχης” προκειμένου τα φυσικά δέντρα των εορτών να ανακυκλωθούν.

Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη δράση των τελευταίων ετών που εφαρμόζεται αρχικά από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, και στόχος είναι στα επόμενα χρόνια να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα και οι υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας.

Άλλωστε, είναι εντολή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνεται ανακύκλωση σε οργανικά απόβλητα, όπως είναι τα έλατα που χρησιμοποιούνται στις εορτές που στη συνέχεια δίνονται σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ), αντί να ανακυκλωθούν.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Μιχάλης Γεράνης, τόνισε πως “οι συμπολίτες μας θα ενημερωθούν από τους Δήμους συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κατά την οποία θα εναποθέτουν τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα έξω από τους κάδους, ούτως ώστε να γίνει η συλλογή από τους δήμους και μετέπειτα αυτά να έρθουν σε σημεία που θα έχει υποδείξει το δασαρχείο της Θεσσαλονίκης, του Λαγκαδά και του Ταξιάρχη. Ο Φορέας μας θα διαθέσει χρηματιστές και έτσι θα δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ καλό εδαφοβελτιωτικό υλικό το οποίο θα μπορεί να πάει σε αναδασωτέες περιοχές”.

Επίσης επεσήμανε ότι τα δέντρα θα γίνονται πριονίδια, τα οποία ύστερα θα μπορούν να γίνουν πέλλετ προκειμένου όποιος επιθυμεί να τα διαθέτει δωρεάν σε πολίτες που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα