back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε 2-1 τη Λίβερπουλ

Διαβάστε επίσης

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 2-1 της Λίβερπουλ για την 21η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά που χωρίζει τις δυο ομάδες στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα κεκτημένα και επικρατώντας στο «Έτιχαντ» της Λίβερπουλ με 2-1, μείωσε από την κορυφή στο -4 και έφερε τη διαφορά σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Μάλιστα, στο 18ο λεπτό του ματς, οι «κόκκινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ, αλλά η τύχη τους γύρισε την πλάτη.

Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ, εκείνος με κάθετη βρήκε εξαιρετικά τον Μανέ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ του Σενεγαλέζου επιθετικού σταμάτησε στο δοκάρι του Έντερσον.

Η φάση δεν τελείωσε εκεί, ο Στόουνς έδιωξε πάνω στη γραμμή, η μπάλα κόντραρε στο κορμί του γκολκίπερ της Σίτι, αλλά πριν περάσει τη γραμμή ο Άγγλος αμυντικός έσωσε την ομάδα του, με τους «κόκκινους» να χάνουν τεράστια διπλή ευκαιρία για το 1-0.

Η χρήση του Goal Line Tecnology έδειξε μάλιστα ότι η μπάλα δεν πέρασε για μόλις ένα εκατοστό.

Η εικόνα πάντως του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε και πάλι την κατοχή, προσπάθησε να βρει ρήγματα και στη μοναδική φορά που το πέτυχε, κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στο 41’ μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έμεινε «ζωντανή» στην περιοχή της Λίβερπουλ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα από δεξιά βρήκε τον Αγουέρο στη μικρή περιοχή και ο Αργεντινός εκτέλεσε με απίθανο τρόπο στην κλειστή γωνία του Άλισον για το 1-0, αναγκάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο Λόβρεν, απλά να τον παρατηρεί.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός στο παιχνίδι ανέβηκε, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε, με τη Λίβερπουλ πάντως να προσπαθεί να βρει λύσεις να φτάσει στην περιοχή του Έντερσον.

Μάλιστα μετά από μια μεγάλη μπαλιά κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 64’ ο Άρνολντ από δεξιά γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρόμπερτσον γύρισε στη μικρή περιοχή και σε κενή εστία ο Φιρμίνιο δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ωστόσο στο 72ο λεπτό, ο Σανέ έβαλε ταφόπλακα στην ομάδα του Κλοπ. Οι «Πολίτες» βρήκαν ανοικτή την άμυνα των φιλοξενούμενων, βγήκαν στην κόντρα, ο Στέρλινγκ έψαξε και βρήκε στην περιοχή τον Σανέ και ο Γερμανός με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Άλισον για το 2-1.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (88′ Οταμέντι), Λαπόρτ (86′ Γουόκερ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Σίλβα (65′ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ, Αγουέρο, Σανέ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (86′ Στάριτζ), Χέντερσον, Μίλνερ (57′ Φαμπίνιο), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (77′ Σακίρι)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα