back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μαυρωτάς: «Δεν δικαιολογούνται οι εξάρσεις Πολάκη και δεν μπορεί να του δίνουμε το ακαταλόγιστο»

Διαβάστε επίσης

«Δεν δικαιολογούνται οι εξάρσεις Πολάκη και δεν μπορεί να του δίνουμε το ακαταλόγιστο, αλλά να αναρωτηθούμε μήπως είναι στημένη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην εκπομπή  “Στάση των 2” για το θέμα ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Απαντώντας στην κριτική του Γρηγόρη Ψαριανού ότι ήταν ήπια η αντίδραση του κόμματος στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ, σημείωσε «Δεν ήταν ήπια η αντίδραση. Από τη στιγμή που λέμε ότι αποτελεί πληγή για τη Δημοκρατία, εφόσον αληθεύουν οι καταγγελίες Μανιαδάκη, τότε πάει περίπατο η διάκριση των εξουσιών. Όταν όμως στην αρχή ο “ Γιάννης Αναστασίου” ήταν για τους μεν κουκουλοφόρος και για τους άλλους αξιόπιστος, και μετά ως Μανιαδάκης, έγινε για τους πρώτους, αξιόπιστος και για τους δεύτερους, κουκουλοφόρος, καλό είναι εμείς να είμαστε επιφυλακτικοί».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, διευκρίνισε ότι «είναι άλλο η στήριξη στη συμφωνία, και άλλο η στήριξη στην Κυβέρνηση, όπου το ΠΟΤΑΜΙ δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τη δώσει». Απαντώντας στα περί κυβέρνησης ανοχής, ο κύριος Μαυρωτάς, είπε ότι «η υπόθεση της Ισπανίας στην οποία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει να κάνει με το αδιέξοδο που βρέθηκε η χώρα μετά τις εκλογές, και όχι κάποιους μήνες πριν, όπως εδώ, όπου η Κυβέρνηση δεν θα μπορεί να περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο, εκτός κι αν οι ΑΝΕΛ συνεχίσουν να τη στηρίζουν».

Για τη στάση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία, αλλά το θέμα θα συζητηθεί στα όργανα του κόμματος, προσπαθώντας να υπάρξει όσο το δυνατόν ενιαία στάση».
Τέλος, ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αναφερόμενος στις συγχωνεύσεις των πανεπιστημίων, αλλά και ειδικότερα στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, έκανε λόγο για ακαδημαϊκό λαϊκισμό και μίλησε για διαδικασίες που γίνονται χωρίς μελέτη και αξιολόγηση, και χωρίς τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πανεπιστήμια. « Πρόκειται για επιλογές με προεκλογικά κριτήρια, γι αυτό και έφυγε από Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου ο κύριος Γραμμένος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα