back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Για «παραδικαστικό κύκλωμα Μαξίμου» και προσπάθειες παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ,με το Μέγαρο Μαξίμου να απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει «πολύ άγχος», ίσως διότι γνωρίζει κάτι και ανησυχεί ή ίσως, γιατί δεν θα έχουμε έναν νέο «Χριστοφοράκο».

«Καλώ τον λαό να γυρίσει την πλάτη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που θέλουν να διχάσουν ξανά», δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καρφί».

«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της και προφανώς είναι ανεξάρτητη», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος στον «Αθήνα 9.84», για την υπόθεση και την νεά πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει.

Αναφερόμενος στις αναρτήσεις του αν. υπουργού Υγείας κ. Πολάκη σημείωσε ότι «αυτό που ζητάει ο κ. Πολάκης είναι επίσπευση αποφάσεων στη δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι πρόβλημα ο Πολάκης. Είναι το πρόβλημα ενός προστατευόμενου μάρτυρα που η ΝΔ ονόμαζε “κουκουλοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ”, που μόλις αποκαλύφθηκε ποια ήταν η σχέση του και οι διαδρομές του με την ΝΔ, κορυφαίους υπουργούς και τον κ. Στουρνάρα, η ΝΔ αισθάνθηκε την ανάγκη να τον υπερασπιστεί».

«Τι ακριβώς φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ; Τι ακριβώς έχουν να κρύψουν σε αυτό το σκάνδαλο. Θέλουμε ή δεν θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος; Εμείς το θέλουμε. Η ΝΔ το θέλει;» αναρωτήθηκε ο κ. Στέφος.

Από τη μεριά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84, έκανε λόγο για επιχείρηση «εργαλειοποίησης» και «πολιτικής εκμετάλλευσης» της δικαστικής διαδικασίας από την κυβέρνηση, η οποία όπως τόνισε «παίξει τα ρέστα της» πάνω στην υπόθεση Novartis.

Oπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Νομίζω ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης αυτή τη στιγμή που δεν καταλαβαίνει ότι σε ό,τι έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη και το συγκεκριμένο σκάνδαλο η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Αυτό το γεγονός ότι η πολιτική εξουσία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει, να διαχειριστεί και να εκμεταλλευτεί πολιτικά μία δικαστική διαδικασία από μόνο του εγείρει ερωτήματα. Βεβαίως υπάρχει σκάνδαλο της Novartis.

Από κει και πέρα όμως η κυβέρνηση έχει παίξει τα ρέστα της πάνω σε αυτό. Άκουσα χθες ότι ο κ. Μανιαδάκης πλήρωσε ένα υπέρογκο ποσό γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει που βρέθηκαν τα οποία είχε στην κατοχή του. Αυτή είναι η αξιοπιστία του προστατευόμενου μάρτυρα; Είδα επίσης ότι από τη μία ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και από την άλλη κατηγορούμενος. Όλα αυτά δείχνουν ερασιτεχνικούς χειρισμούς της δικαιοσύνης και της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα» κατέληξε.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα