back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα μέτρα για την προστασία των διαιτητών ποδοσφαίρου

Διαβάστε επίσης

Η προστασία των διαιτητών είναι ο στόχος, προκειμένου το πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας να συνεχιστεί υπό την δική του παρουσία στα γήπεδα.

Κατά τη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ των φορέων του ποδοσφαίρου, με αφορμή την επίθεση κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου, αποφασίστηκαν έξι μέτρα.

Αναλυτικά αυτά είναι:
1. Εγγραφη δέσμευση των ΠΑΕ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος κατά το αγγλικό πρότυπο ότι θα σταματήσουν οι δυσμενείς κρίσεις κατά των διαιτητών.

2. Τροποποίηση του Αθλητικού νόμου με πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων σε βάρος των ΠΑΕ για δηλώσεις εκπροσώπων τους κατά των διαιτητών.

3. Αναβάθμιση της αστυνομικής προστασίας σε θέματα διαιτησίας ποδοσφαίρου.

4. Σύσταση ανοιχτής γραμμής προέδρου ΕΠΟ, υφυπουργού Αθλητισμού και αρχηγού Αστυνομίας για ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα ποδοσφαίρου και προστασίας διαιτητών.

5. Εκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Super League με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα ζητήσει από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να σταματήσουν οι δηλώσεις εναντίον των διαιτητών.

6. Ενθάρρυνση των διαιτητών να γράφουν ότιδηποτε υποπίπτει στην αντίληψή τους στο φύλλο αγώνα.

Αυτά τα έξι μέτρα στάλθηκαν στους διαιτητές και στους βοηθούς διαιτητές της Super League και επί αυτών θα γίνει η ψηφοφορία για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η αποχή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα