back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Με λεωφορείο -χωρίς θέρμανση όπως καταγγέλλεται- αναχώρησαν από την Ρουμανία για την Ελλάδα, περίπου οι μισοί από τους 200 Έλληνες επιβάτες αεροπορικής εταιρείας, οι οποίοι ενώ είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη, λόγω κακοκαιρίας, το αεροσκάφος που τους μετέφερε από το Λονδίνο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα. Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, στην Τιμισοάρα παραμένουν περίπου 100 άτομα και περιμένουν από την αεροπορική εταιρεία να δώσει λύση στο πρόβλημα. Κατά τις ίδιες πηγές, η ελληνική πρεσβεία στην Ρουμανία, δηλώνει αδυναμία να τους εξυπηρετήσει.

Από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, εξακολουθεί να μην εκτελείται καμία πτήση. Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι, λόγω των ακυρώσεων.

Προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς οι άνεμοι κατά τόπους φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Από Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κυκλάδες, από Λαύριο δεν γίνονται τα δρομολόγια για Κέα, ενώ κλειστές είναι οι πορθμιακές γραμμές: Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Καβάλα – Πρίνος, Θάσος – Κεραμωτή και Αρκίτσα – Αιδηψός.

Το κύμα ψύχους συνεχίζει την επέλασή του, ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται από το μεσημέρι να παρουσιάσουν ύφεση.
Σύμφωνα εξάλλου με νεότερη ανακοίνωση από τη «Νέα Οδό» υπάρχει ύφεση των καιρικών φαινομένων στους αυτοκινητόδρομους της Αθηνών-Λαμίας, της Ιόνιας Οδού από Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα και στον Ε65 από Δομοκό έως Τρίκαλα. Όπως αναφέρεται, “όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι διαθέσιμες, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων”.
Κλειστή για τα οχήματα παραμένει η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως το ύψος του καταστήματος “Πανόραμα”. Κλειστή για τα οχήματα παραμένει και η λεωφόρος Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ.
Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί σήμερα από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι είναι βαθμοί.
Ανοιχτοί παραμένουν δύο θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων επί της Πανόρμου 17 και επί της Σοφοκλέους 66. Θερμαινόμενοι χώροι λειτουργούν και σε άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου.

Συνεχίζεται η πολιτική θύελλα για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Απαντήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί συναντούσε τον Νίκο Μανιαδάκη, τι συζητούσαν και αν συμμετείχε στο σχέδιο διαφυγής του, ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου. “Μου ήταν εντελώς άγνωστο ότι επρόκειτο να φύγει” απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ενώ αμφισβητεί ότι επιχείρησε να διαφύγει στο εξωτερικό.
Εν τω μεταξύ, την ανακρίτρια Διαφθοράς που ανέλαβε την δικογραφία σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, επισκέφθηκε ο συνήγορός του, προκειμένου να την ενημερώσει ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η Αστυνομία τη δολοφονία 52χρονου λίγο πριν από τις 10 χθες το βράδυ στη συμβολή των οδών Ταγματάρχη Πλέσσα και Δημοσθένους στην Καλλιθέα. Το έγκλημα, έγινε έξω από ίντερνετ καφέ, όπου ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 52χρονο.

Οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν από χθες να καταζητούν τον, ή τους δράστες της μαζικής διαρροής προσωπικών δεδομένων και εγγράφων εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών και δημοσίων προσώπων στη χώρα, ανάμεσά τους και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Μια προκαταρκτική ανάλυση έδειξε ότι τα δεδομένα εκλάπησαν μέσα από “εσφαλμένη χρήση καταχώρησης πληροφοριών σύνδεσης για υπηρεσίες στο cloud από λογαριασμούς email ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, ανακοίνωσε αργά χθες ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα