back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Στο πάγο ολόκληρη η χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια με το ρεκόρ στη Φλώρινα όπου ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 12,8 βαθμούς Κελσίου. Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων κηρύχθηκαν δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής. Η κακοκαιρία πάντως δείχνει τα πρώτα σημάδια υποχώρησης, καθώς οι σφοδρές χιονοπτώσεις εξασθενούν και το σύστημα μετακινείται προς τα ανατολικά.

Στη Θεσσαλονίκη, τα αστικά λεωφορεία σταδιακά επανακυκλοφορούν, ενώ η κατάσταση εξομαλύνεται και στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου είχαν διακοπεί οι πτήσεις. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία αναμένεται να αφιχθεί σε μισή ώρα περίπου η πτήση της Aegean η οποία θα μεταφέρει τους 81 Έλληνες επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα, στη Ρουμανία. Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αεροπορική εταιρεία Ryanair εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες της πτήσης της από το Λονδίνο με προορισμό την Θεσσαλονίκη, που ανακατευθύνθηκε στην Τιμισοάρα , ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Στη Φθιώτιδα αποκλεισμένα παραμένουν αρκετά χωριά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Κλειστά είναι και τμήματα επαρχιακών οδών και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας. Κλειστοί οι δρόμοι από το χιόνι και τον πάγο και στα ορεινά της Ζακύνθου, της Λευκάδας και της Κέρκυρας.

Η θερμοκρασία στην Αττική, δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι είναι 6 βαθμοί.

Ανοιχτοί παραμένουν δύο θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων επί της Πανόρμου 17 και επί της Σοφοκλέους 66. Θερμαινόμενοι χώροι λειτουργούν και σε άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου.

Λόγω των προβλημάτων που παρατηρούνται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ταξιδέψει στη συμπρωτεύουσα για τα Θεοφάνια τα οποία θα παρακολουθήσει στην Ραφήνα.

Συνεχίζεται η πολιτική θύελλα για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis. Απαντήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί επεδίωκε επαφές και συναντούσε τον Νίκο Μανιαδάκη, τι συζητούσαν και αν συμμετείχε στο σχέδιο διαφυγής του, ζήτησε το Μέγαρο Μαξίμου. “Μου ήταν εντελώς άγνωστο ότι επρόκειτο να φύγει στο εξωτερικό” απάντησε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθύνοντας παράλληλα ερώτημα προς τον πρωθυπουργό, αν “ο ίδιος ή δικοί του συνεργάτες τον συνάντησαν ποτέ υποσχόμενοι του ανταλλάγματα για να πει ψέματα, έτσι ώστε να κατηγορηθούν άδικα πολιτικοί του αντίπαλοι;”.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα θέματα της Δικαιοσύνης με αιχμή του δόρατος την υπόθεση της Novartis, τοποθετήθηκε σήμερα και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: “Ο ψόγος και οι δημόσιες υποδείξεις προς την Δικαιοσύνη, ιδίως όταν προέρχονται από πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της εκτελεστικής ή νομοθετικής εξουσίας, συνιστούν σαφή, αξιόμεμπτη παρέμβαση στο έργο της, που απάδει στη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών και υπονομεύει το κύρος της”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπέγραψε σήμερα τον τόμο που παραχωρεί Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας παρουσία του προέδρου της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. Ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας θα παραδοθεί αύριο στον μητροπολίτη Κιέβου και πρώτο προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο, σε τελετή παράδοσης που θα γίνει με Συλλείτουργο στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι για την ημέρα των Θεοφανείων.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Καλιφόρνια για τη σύλληψη ενόπλου που άνοιξε πυρ, μέσα σε αίθουσα μπόουλινγκ στην πόλη Τόρανς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

Στο Παρίσι οι πρώτες συγκρούσεις έχουν αρχίσει να σημειώνονται ανάμεσα στην αστυνομία και τα «Κίτρινα Γιλέκα», αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Στις όχθες του Σηκουάνα και στο ύψος του Δημαρχείου, οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα