back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσές Σφαίρες 2019: Σήμερα η τελετή απονομής – Φαβορί ο Λάνθιμος

Διαβάστε επίσης

Απόψε, Κυριακή 6 Ιανουαρίου όλοι περιμένουν να δούν τους νικητές της πρώτης τελετής απονομής της χρονιάς. Πρόκειται για τις Χρυσές Σφαίρες τον προάγγελο της μεγαλύτερης και εμπορικότερης διοργάνωσης του κινηματογράφου – των Όσκαρ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Χόλυγουντ και όπως ήδη λένε τα στοιχήματα το φαβορί για τρεις από τις πιο σημαντικές κατηγορίες των βραβείων είναι το «A star is born» με τον Μπράντλεϊ Κούπερ να κάνει την έκπληξη έχοντας όχι μόνο τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και τον ρόλο του σκηνοθέτη. Αντίστοιχα η Lady Gaga έχει προβάδισμα απέναντι στις μεγάλες κυρίες του Χόλυγουντ όπως η Γκλεν Κλόους και η Nικόλ Κίντμαν.

Από την άλλη, στην κατηγορία μιούζικαλ ή κωμωδία το προβάδισμα δείχνει να έχει το Green Book για καλύτερη ταινία, ενώ ως καλύτερος ηθοποιός φαίνεται να οπροτείνεται ο Κρίστιαν Μπέιλ και η Ολίβια Κόλμαν στην κατηγορία καλύτερη ηθοποιός για το «The Favourite».

Και βέβαια φέτος η απονομή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς λόγω του «The Favourite», της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία μετρά συνολικά πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία, αυτή του πρώτου γυναικείου ρόλου (που είναι και το φαβορί), δύο υποψηφιότητες για δεύτερο γυναικείο ρόλο (Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις), και υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου.

Την τρίωρη τελετή στο Beverly Hilton θα παρουσιάσουν οι Άντι Σάμπεργκ και Σάντρα Ο, ενώ θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα