back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Brexit-Μέι: Η χώρα θα βρεθεί σε “αχαρτογράφητο έδαφος” αν απορριφθεί η συμφωνία

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σε συνέντευξή της χτες στο βρετανικό δίκτυο BBC πως η χώρα θα βρεθεί σε “αχαρτογράφητο έδαφος” εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από το Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα.
Παράλληλα, η Μέι διέψευσε τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.
Κατά συνέπεια η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα στις 14 ή 15 Ιανουαρίου.

Η Mέι προετοιμάζεται να κάνει μια ακόμα έκκληση στους ηγέτες της Ε.Ε. να κάνουν μια παραχώρηση για το θέμα των  Ιρλανδικών συνόρων, εξαντλώντας  έτσι την προσπάθειά της να κερδίσει τους Brexiters που έχουν υποσχεθεί να ψηφίσουν τη συμφωνία της κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργός την Κυριακή υποσχέθηκε να διεξαχθεί κανονικά η ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο την εβδομάδα που ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου, παρά την αυξανόμενη αντιπαράθεση των συντηρητικών backbenchers και του κόμματος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, οι ψήφοι των οποίων είναι απαραίτητη για να υπερ-ψηφισθεί η συμφωνία για το Brexit.

«Εάν η συμφωνία δεν εγκριθεί κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που έρχεται, τότε πραγματικά θα βρεθούμε σε αχαρτογράφητα εδάφη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει το τι μπορεί να συμβεί επί τη βάσει των αντιδράσεων που θα δούμε στο Κοινοβούλιο», τόνισε η Μέι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Telegraph ανέφερε πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξετάζει την εκ νέου αναβολή της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λιγότερο από τρεις μήνες πριν την καταληκτική ημερομηνία για το Brexit.
Την ίδια ώρα ο Βρετανός υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι πιθανότητες για να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο η κυβερνητική πρόταση για τη συμφωνία του Brexit έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα