back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09.00

Διαβάστε επίσης

Εν ψυχρώ εκτέλεση  Βέλγου επιχειρηματία χθες βράδυ, έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν με μηχανή. Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες. 

Τις προκλήσεις της Άγκυρας καταδικάζει η Αθήνα. Χαρακτηρίζει απαράδεκτη απόπειρα αλλοίωσης του μνημειακού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου εντός του μνημείου και πρόκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα των Χριστιανών. “Η ενέργεια προσβάλλει τη διεθνή κοινότητα και εκθέτει εκ νέου την Τουρκία, η οποία οφείλει να σέβεται τόσο τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς, όσο και την UNESCO, των οποίων είναι μέλος” επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών.   

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, χώροι κατασκήνωσης με εξαίρεση τις παιδικές , catering, θερινοί κινηματογράφοι, κολυμβητήρια, καθώς και υπηρεσίες διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.  

Επίσης, στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, ενώ ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί. Από τη Δευτέρα  μειώνεται στο 1,20 ευρώ από 1,40 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Ανάλογες μειώσεις και στις μηνιαίες κάρτες.  

Περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη 2 Ιουνίου αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών συμπλήρωσε ο Υπουργός Εργασίας. 

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων. Το ένα μετά από έλεγχο πτήσης από το εξωτερικό. Στους 175 οι θάνατοι στη χώρα μας.  

 39 νέοι θάνατοι και 738 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.  

Γενέθλια αύριο για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος γιορτάζει 33 χρόνια εκπομπής στα ερτζιανά. Αύριο από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, εκπομπές κάνουν δημοσιογράφοι και παραγωγοί που συνετέλεσαν στη δημιουργία του. Αυτή την Κυριακή, μείνετε συντονισμένοι στον ΑΘΗΝΑ 9,84. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι  κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα