back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» με μπογιές στην πρεσβεία των ΗΠΑ – Δύο συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Δύο άτομα συνελήφθησαν από τους δέκα που είχαν προσαχθεί τα ξημερώματα για την επίθεση με μπογιές από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την  Ελληνική Αστυνομία, η επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ, έγινε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα από την πλευρά της οδού Δορυλαίου, όπου βρίσκεται το πάρκινγκ.

Ομάδα περίπου δέκα ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε μηχανάκια έριξαν μπαλόνια και μπουκάλια με μπογιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν απλά φθορές στον τοίχο.

Λίγο αργότερα, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τζ. Πάιατ: «Χαζή και παράλογη» πράξη

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, καταδίκασε τον βανδαλισμό της αμερικάνικης πρεσβείας σημειώνοντας πως πρόκειται για μια «χαζή και παράλογη» πράξη. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αξιωματούχος ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για την «γρήγορη δράση της».

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία

Καταδικάζει απερίφραστα η Αθήνα τη ρήψη χρωμάτων βαφής από μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στο προαύλιο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πλήξουν τους στενούς, διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, που ενισχύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας και την περιοχή».

«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.

ΝΔ: Πλήττει την εικόνα της Ελλάδος διεθνώς

«Η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία πλήττει την εικόνα της Ελλάδος διεθνώς και επιβεβαιώνει ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, οι “γνωστοί άγνωστοι” έδρασαν εναντίον άλλης μίας ξένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Η εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενου και ασφαλούς κράτους πλήττεται διεθνώς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και συμπληρώνει:  «Άλλωστε, μετά τη λειτουργία γραφείου στη Φιλοσοφική, οι Ρουβίκωνες συναναστρέφονται τον αρχιδολοφόνο της “17 Νοέμβρη” Δημήτρη Κουφοντίνα τον οποίον συνοδεύουν στους περιπάτους του. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και την εικόνα ενός ευνομούμενου κράτους».

Μπακογιάννη: Αμφιβάλλει κάποιος ότι ο Κουφοντίνας είναι καθοδηγητής του Ρουβίκωνα;

«Σήμερα που νέα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνται στην αμερικανική πρεσβεία, υπάρχει κάποιος που να αμφιβάλλει ποιος είναι ο καθοδηγητής τους;», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στον προσωπικό της λογαριασμό.

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Ξεφτιλίζουν τη χώρα διεθνώς και η κυβέρνηση κάθεται και τους κοιτάει»

«Ξεφτιλίζουν τη χώρα διεθνώς και η κυβέρνηση κάθεται και τους κοιτάει να κόβουν βόλτες με τον Κουφοντίνα», αναφέρει σε δήλωση της για την επίθεση Ρουβίκωνα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνη προστασίας του Πολίτη στο ΚΙΝΑΛ.

«Είναι μόνον ανοχή; Ή μάλλον είναι ανοχή και ανικανότητα! Σε κάθε περίπτωση έσπασαν όλα τα ρεκόρ…», καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ποτάμι: «Ξέφραγο αμπέλι»

«Η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, εκθέτει διεθνώς τους Έλληνες. Η χώρα μας εμφανίζεται ξέφραγο αμπέλι, όπου ακόμη και τα καλύτερα φυλασσόμενα μέρη γίνονται στόχοι», αναφέρει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Ως πότε κάποιοι θα έχουν ασυλία για να συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους; H ανοχή στην ανομία και στους μπαχαλάκηδες πρέπει επιτέλους να τελειώσει».

Δημήτρης Πέρρος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα