back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά σε άρθρο της στα ΝΕΑ: Είμαστε εδώ για τη Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Mε τη φράση είμαστε εδώ για τη Δημοκρατία, για να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών που εξασφαλίζουν και την εθνική ομοψυχία και ενότητα του λαού, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, εξαπολύει νέα πυρά στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αφορμή την υπόθεση Novartis, βάζει εκ νέου στο στόχαστρο την “καραμανλική συνιστώστα”, ασκώντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στη ΝΔ.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επαναλαμβάνει οτι υπάρχει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο, με αιχμή του δόρατος τις νέες απροκάλυπτες-όπως τις χαρακτηρίζει-επιθέσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων κατά της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis. Το Κράτος Δικαίου δεν απειλείται απλώς. Πλήττεται βάναυσα. Βρίσκεται σε μόνιμη και διαρκή θέση άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, εξαπολύει επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας οτι φέρει ακέραιη την ευθύνη για την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, για την διεύρυνση του ρήγματος εμπιστοσύνης  των πολιτών προς την Πολιτεία. Ταυτίζεται, δυστυχώς, προσωπικά-σημειώνει η Φώφη Γεννηματά, με διαρκείς μεθοδεύσεις που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής: η διάρκεια, η επιμονή και η ένταση της επίθεσης κατά της Δικαιοσύνης αποκαλύπτει την πραγματική στόχευση της Κυβέρνησης. Τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης οι  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διολισθαίνουν σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές, προσηλωμένοι στο στόχο να αλώσουν τους θεσμούς της Πολιτείας, επισημαίνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει στο άρθρο της οτι στην προσπάθειά του αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε εξ αρχής τα αναγκαία «δεκανίκια» του στη δεξιά συνιστώσα που στηρίζει την Κυβέρνηση. Αξιοποίησε στο έπακρο την «τεχνογνωσία»-όπως αναφέρει- της Δεξιάς δημιουργώντας συνθήκες παρακράτους και προσθέτει: Τα υπόγεια ρεύματα Μαξίμου – καραμανλικής Δεξιάς έχουν πλέον βγει στην επιφάνεια. Με την κάλυψη και την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού οι κάθε λογής Ρασπούτιν εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα: εκβιάζοντας δικαστές και εισαγγελείς, προαναγγέλλοντας αποφάσεις, παραγγέλλοντας την προκλητικά διακριτική μεταχείριση υποθέσεων, με κατασκευή αποδείξεων και αποσιώπηση κρίσιμων στοιχείων.

 
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εμμένει στη διμέτωπη επίθεση και προς την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας: Η Νέα Δημοκρατία που ιστορικά κάθε άλλο παρά αναμάρτητη είναι σε παρόμοιες αντιθεσμικές συμπεριφορές, έχει σήμερα εκτός από το ανάθεμα “στους άλλους”,  ευθύνη και χρέος να πράξει τα δέοντα και «στα του οίκου της». Οφείλει να εγκαταλείψει την a la carte ευαισθησία της για τους θεσμούς και τα μισόλογα. Έχει χρέος να καταγγείλει ανοικτά εκείνους που από το δικό της πολιτικό περιβάλλον διευκολύνουν και εκτελούν το διαβρωτικό για τη δημοκρατία κυβερνητικό σχέδιο.
Η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει οτι το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη Παράταξη που εξέθεσε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, χωρίς εκπτώσεις και υπεκφυγές. Και θα εξακολουθήσει να το κάνει. Με επιμονή, θάρρος και θεσμική αξιοπρέπεια και καταλήγει λέγοντας:

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ.Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών που εξασφαλίζουν και την εθνική ομοψυχία και ενότητα του λαού.

Κατερίνα Παπαβασιλείου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα