back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Μαρτίνα Φιτς.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, φθάνει στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης, 10 Ιανουαρίου.

Θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο εργασίας. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις και ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και επίσκεψη στην Γερμανική Σχολή της Αθηνών.

Η καγκελάριος θα έχει, εν συνεχεία, συναντήσεις με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ θα συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο σχεδιασμός της επίσκεψης, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τους χρόνους και όχι το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα, η κ. Φιτς, απάντησε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η Καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω ότ, επί της αρχής, η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει την συμφωνία και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να επιλυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα