back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κίτρινα γιλέκα: Αναζητείται ο μποξέρ που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Διαβάστε επίσης

Το πλάνο με τον άντρα που επιτίθεται σε αστυνομικούς ενώ αυτοί προσπαθούν να απωθήσουν διαδηλωτές το Σάββατο στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων”, έχει ήδη γίνει viral στο διαδίκτυο και όλοι μιλούν για έναν “πρώην πρωταθλητή πυγμάχο”. Ο 37χρονος Κριστόφ Ντενινγκέρ είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Ο επαγγελματίας μποξέρ εμφανίζεται στα βίντεο να μπαίνει ξαφνικά ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς, ενώ η πορεία βρίσκονταν σε γέφυρα του Παρισιού. Ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ο άντρας, που όπως μάθαμε ονομάζεται Κριστόφ Ντενινγκέρ, εμφανίζεται και αρχίζει να χτυπάει έναν ένστολο, αναγκάζοντάς τον τελικά να οπισθοχωρήσει.

Σε ένα άλλο στιγμιότυπο λίγο αργότερα, ο ίδιος άντρας ο οποίος δεν φοράει κίτρινο γιλέκο αλλά μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο φαίνεται να έχει στριμώξει έναν αστυνομικό και να τον χτυπάει με κλωτσιές και γροθιές.

Η γαλλική αστυνομία ήταν αυτή που, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, ενημέρωσε ότι πρόκειται για επαγγελματία πυγμάχο και πρώην πρωταθλητή. Τον κατηγόρησε μάλιστα ότι ως μποξέρ “δεν σέβεται τους κανόνες” ενώ αργότερα, με άλλη ανάρτηση τον απείλησε ότι “τελείωσε η καριέρα του”.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ χαρακτήρισε την συμπεριφορά του άνδρα “δειλή και ανυπόφορη”.

Ο αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκε ο 37χρονος έλαβε αναρρωτική άδεια 15 ημερών από το Σάββατο.

Αστυνομία και υπουργείο Εσωτερικών έχουν δώσει στη δημοσιότητα την φωτογραφία του μποξέρ ο οποίος ακόμα αναζητείται, ενώ όταν συλληφθεί και αν πράγματι κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με σοβαρή ποινή φυλάκισης, όπως σημειώνουν πολλά ρεπορτάζ.

Νέο ραντεβού για τα “κίτρινα γιλέκα”

Μετά από ένα Σάββατο που σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές σε πολλές γαλλικές πόλεις, τα “κίτρινα γιλέκα” έδωσαν νέο ραντεβού στις 12 Ιανουαρίου για την επόμενη, ένατη πράξη των κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου είχαν ως αποτέλεσμα 35 συλλήψεις στο Παρίσι και 23 στη Ντιζόν. Συνολικά στη Γαλλία συμμετείχαν στις πορείες 50.000 πολίτες

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα