back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κρισιμη συνάντηση ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ θα κρίνει το μέλλον της μεταλλουργικής βιομηχανίας

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ θα είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα Δευτέρα η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης με την διοίκηση της εταιρείας , με δεδομένο ότι τα υπηρεσιακά στελέχη των δυο πλευρών δεν έχουν καταλήξει σε κοινά αποδεκτή λύση για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τα 380 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι η ΛΑΡΚΟ δεν τήρησε τη συμφωνία του 2017 για αποπληρωμή των οφειλών με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, η ΔΕΗ ζητά από την επιχείριση την εγγυημένη πληρωμή όλης της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παρέχει για να συνεχίσει τη ρευματοδότηση μετά την 11η Ιανουαρίου.

Η εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη στην παραγωγή νικελίου στην Ευρώπη, απασχολεί πάνω από 1.200 εργαζόμενους, μαζί με αυτούς που δουλεύουν σε εργολάβους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει χαρακτηρίσει τη ΛΑΡΚΟ «εθνικό κεφάλαιο» και έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση της, που είναι δύσκολη υπόθεση λόγω της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων χρόνων, των ρουσφετολογικών προσλήψεων με υψηλούς μισθούς και κυρίως λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής που επιτείνεται από τις χαμηλές τιμές του νικελίου στις διεθνείς αγορές.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα