back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η λειτουργία και η δεδηλωμένη της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

«Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ούτε η λειτουργία της κυβέρνησης ούτε και η δεδηλωμένη» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η υπουργός Διοιητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις  στην συγκυβέρνηση και την κρίση στις σχέσεις Τσίπρτα – Καμμένου που διαφαίνεται μέσα από την ανταλλαγή δημοσίων μηνυμάτων,  με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι όταν θα έρθει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα έχει δεσμευθεί ότι, δεν πρόκειται ούτε να ρίξει την κυβέρνηση, ούτε να υπερψηφίσει κάποια πρόταση δυσπιστίας που θα προέρχεται από την αντιπολίτευση. Συνεπώς με βάση αυτή τη δήλωση, που θεωρώ ότι είναι επίσημη και ισχύει, δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ούτε η λειτουργία της κυβέρνησης ούτε και η δεδηλωμένη. Θεωρώ ότι η δεδηλωμένη συνεχίζει και υφίσταται και θα συνεχίσει κανονικά να λειτουργεί η κυβέρνηση» σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι εάν «η αντιπολίτευση αμφισβητεί αυτή την πραγματικότητα, ιδού η Ρόδος. Σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει τη δυνατότητα, αν το κρίνει να κάνει πρόταση μομφής».

Η υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων απαντώντας σε σχετική υποθετική ερώτηση, ότι «στο βαθμό που έχουν αποχωρήσει ο κύριος Καμμένος και οι υπουργοί τον ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αυτό δε σημαίνει ότι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό συνεπάγεται – και εκτιμώ ότι έτσι θα γίνει- ότι και για τα σημαντικά νομοσχέδια που ακολουθούν,  θα συνεχίσουν κανονικά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν. Η δική μου ερμηνεία είναι ότι, η δήλωση ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας της αντιπολίτευσης το κόμμα των ΑΝΕΛ, σημαίνει ότι συνεχίζει να υπάρχει σταθερότητα στη δεδηλωμένη ακόμα και αν δεν εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα