back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Mαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου:“Ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έχει δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ούτε θα υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας από την αντιπολίτευση. Βάσει αυτών, δεν τίθενται σε αμφισβήτηση ούτε η λειτουργία της κυβέρνησης ούτε και η δεδηλωμένη”

Διαβάστε επίσης

Ο Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει ότι όταν θα έρθει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έχει δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ούτε θα υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας από την αντιπολίτευση. Με βάση αυτή τη δήλωση , δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ούτε η λειτουργία της κυβέρνησης ούτε και η δεδηλωμένη”δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης , στον Αθήνα 9.84 και στον Χρήστο Βούζα.

Θεωρώ ότι η δεδηλωμένη συνεχίζει και υφίσταται και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά” εκτίμησε η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .Οπως είπε: “Από εκεί και πέρα αν η αντιπολίτευση αμφισβητεί αυτή την πραγματικότητα , ιδού η Ρόδος. Σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει τη δυνατότητα, αν το κρίνει να κάνει πρόταση μομφής”.  

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο κ Καμένος έχει ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν έρθει προς κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Ταυτόχρονα έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, ούτε να υπερψηφίσει κάποια πρόταση δυσπιστίας προερχόμενη από την αντιπολίτευση.

Δεν τίθενται σε αμφισβήτηση ούτε η κυβερνητική λειτουργία, ούτε η δεδηλωμένη, που είναι σταθερή για τη κυβέρνηση. Ακόμα και εάν αποχωρήσουν ο κ Καμένος και οι υπουργοί των ΑΝΕΛ, δεν σημαίνει και ότι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Εκτιμώ ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τα σημαντικά νομοσχέδια που επίκεινται να κατατεθούν να συζητηθούν και να ψηφιστούν όπως αυτά που αφορούν στην Παιδεία, τη Δημόσια Διοίκηση κλπ. Η δήλωσή του κ Καμένου ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει πρόταση δυσπιστίας, σημαίνει ότι υπάρχει σταθερότητα στη δεδηλωμένη ακόμα και εάν οι ΑΝΕΛ δεν εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση”.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Θα γίνουν 16.787 προσλήψεις και οι προκηρύξεις εντός του πρώτου 6μήνου του 2019. Εννέα χιλιάδες τριάντα , συνυπολογιζομένων των υπολοίπων που έχουν προαναγγελθεί (στο πλαίσιο του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και στην Ειδική Αγωγή).

Οπως τόνισε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου :“Οι θέσεις θα πληρωθούν όχι για ψηφοθηρικούς, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος και με στόχο την κάλυψη αναγκών της κοινωνίας, όπως στα ΚΕΠ , στο χώρο της Υγείας κλπ. Θα γίνουν στο πλαίσιο της αρχής μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, που δεν σημαίνει διόγκωση του δημοσίου, αλλά τερματισμό της συρρίκνωσής του, με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο, το οποίο διασφαλίστηκε με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού”διευκρινίζοντας ότι στο Δημόσιο υπηρετούν 565 χιλιάδες υπάλληλοι, από 693 χιλιάδες που ήταν.

*ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 3Κ ΤΟΥ 2018, ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ 8.166 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ και η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουάριο. “Το εν λόγω νομοσχέδιο έρχεται με το Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης, που θα συλλέγει στοιχεία, θα επιβλέπει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, θα κάνει αξιολογήσεις και τα συμπεράσματα θα τίθενται στο Συμβούλιο που συγκροτείται με το νομοσχέδιο και ενώπιόν του θα αξιολογούνται οι δομές και οι αλλαγές. Θα είναι μια συνεχής διαδικασία ανασυγκρότησης” κατέληξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

*ΓΙΑ ΤΟΥΣ 47 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η υπουργός είπε πως ήδη έχουν προχωρήσει η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, επισημαίνοντας ότι παράλληλα το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε προκηρύξεις για το επικουρικό προσωπικό πλην του ιατρικού. Νομοσχέδιο προετοιμάζει και το Υπουργείο Παιδείας δίνοντας ισχυρή μοριοδότηση στους αναπληρωτές καθηγητές.

*Σε ερώτημα για την αποχώρηση 10 χιλιάδων κληρικών και τις αντίστοιχες προσλήψεις που είχαν προαναγγελθεί, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για ιστορικό ζήτημα που θα ολοκληρωθεί μέσα από διάλογο μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας,η οποία έχει συγκροτήσει ειδική Επιτροπή Διαλόγου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα