back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πούτιν, ο Ερντογάν και η σκακιέρα της Συρίας

Διαβάστε επίσης

Η αμφιλεγόμενη αμερικανική αποχώρηση από τη Συρία, αφήνει ένα νέο “παράθυρο” στην επαμφοτερίζουσα συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας, σε μία προσπάθεια κατοχύρωσης των θέσεων τους ενόψη της επόμενης ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να πραγματοποιήσουν άλλη μια συνάντηση, όπου θα συζητήσουν το θέμα της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Η συνάντηση αναμένεται να γίνει αυτόν τον μήνα, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Και οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι μια δεύτερη συνάντηση για το θέμα της Συρίας θα πρέπει να λάβει χώρα σύντομα, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες είχαν τελευταία συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου της G20 την 1η Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το γραφείο τύπου της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να επισκεφθεί τη Ρωσία μέσα στον Ιανουάριο.

«Ο πρόεδρός μας θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον Ιανουάριο. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί» σημείωσε το γραφείο τύπου του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα