back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ στο υπ. Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το «Προσοντολόγιο».

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το «Προσοντολόγιο» καθώς αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους, θα προκαλέσει κύμα απολύσεων στους μόνιμους εκπαιδευτικούς μιας και σε αυτό προβλέπεται η κατοχή προσόντων, όπως διδακτορικό και μεταπτυχιακό, και μπαίνει βασικό κριτήριο στον πίνακα των αδιόριστων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, οι 200.000 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι νέοι δεν έχουν προοπτική σταθερής εργασίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κείμενο που μοιράζεται, «το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το “Προσοντολόγιο” νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής δουλείας και ανεργίας ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι στην ανεργία και άλλοι έχουν μεταναστεύσει. Οι εξαγγελίες που έχει κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για διορισμούς είναι σε βάθος τριετία”».

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν, καθώς την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στα προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα