back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία για τα «κίτρινα γιλέκα» -«Μητρώο ταραχοποιών» ανακοίνωσε ο Εντουάρ Φιλίπ

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του χθες βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη δημόσια τάξη με αφορμή τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”.

“Θα δώσουμε μία επιχειρησιακή απάντηση στους ταραχοποιούς”, είπε ο Εντουάρ Φιλίπ κατά την προγραμματισμένη τηλεοπτική του συνέντευξή, προσθέτοντας ότι “δεν θα έχουν αυτοί την τελευταία λέξη”. Αναφορικά με την επόμενη πράξη των “κίτρινων γιλέκων” το Σάββατο, σημείωσε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και θα κινητοποιηθούν συνολικά 80.000 μέλη των σωμάτων ασφαλείας, εκ των οποίων οι 5.000 στο Παρίσι.

“Ζήτησα από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης να συστηματοποιηθούν οι προσαγωγές μόλις κάποιος διαπράττει παράνομη πράξη”, δήλωσε ο Φιλίπ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ετοιμάζεται ένα νέο νομοσχέδιο που θα τιμωρεί τους ταραχοποιούς, προστατεύοντας όμως το δικαίωμα της διαμαρτυρίας των πολιτών. Εκτός των άλλων, ο νέος αυτός νόμος θα αντιμετωπίζει σαν αδίκημα τις κουκούλες στους διαδηλωτές, κάτι που τώρα θεωρείται πταίσμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα “μητρώο ταραχοποιών” και όσοι μπαίνουν σε αυτό να μην επιτρέπεται να διαδηλώσουν. Κάτι αντίστοιχο, όπως υπογράμμισε, είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν με χούλιγκαν που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στα γήπεδα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα