back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Βίτσας: «Η κυβέρνηση έχει και σταθερότητα και συνέχεια»

Διαβάστε επίσης

«Η Κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τόσο για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για τη στήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Αν η κ. Σπυράκη λειτούργησε ενθυμούμενη τη δημοσιογραφική της ιδιότητα και ψάχνει ονόματα, έχει τρόπο να τα μάθει αμέσως, εφόσον η ΝΔ καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», τόνισε.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, είπε ότι είμαστε 8 με 9 μήνες μακριά από τις εκλογές και πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να φτάσουμε εκεί, ώστε να εμπεδωθούν τα μέτρα στον κόσμο και να μην μπορεί κανείς να τα πάρει πίσω.

«Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα κερδίσουμε και τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί στους κόλπους του, βουλευτές άλλων κομμάτων, απάντησε «Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλοδεχούμενος. Δεν πετάμε τα 4 χρόνια συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά τώρα έχουμε άλλο σχέδιο για να πάει μπροστά η χώρα, όποιος θέλει μπορεί να συμβάλλει». Έκανε δε άνοιγμα στις δυνάμεις του κέντρου και ευρύτερα της κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι πρέπει να ανακρούσουν πρύμναν και να γυρίσουν το τιμόνι, ώστε να βοηθήσουν ισότιμα στη θετική πορεία της χώρας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και στον άνδρα που βρέθηκε νεκρός σήμερα στη Μόρια, ο κύριος Βίτσας είπε: «Η αιτία θανάτου του, ήταν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, και αναμένουμε και την τοξικολογική. Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έμενε σε σκηνή, αλλά σε box με θέρμανση».

Για τη γενικότερη εικόνα και τις κατηγορίες περί τριτοκοσμικών συνθηκών στα hot spots, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανέφερε «Την 1η Σεπτεμβρίου στο  hot spot της Μόριας ήταν 9 χιλιάδες άτομα. Την 1η Ιανουαρίου ήταν 5 χιλιάδες, δηλαδή μετεγκαταστάθηκαν 4 χιλιάδες, συν 4 χιλιάδες που ήταν οι νέες αφίξεις, άρα στο σύνολο απομακρύνθηκαν 8 χιλιάδες άνθρωποι. Η προσπάθεια συνεχίζεται και εκτιμούμε ότι οι αριθμοί θα πέσουν ακόμα περισσότερο έως τα τέλη του μήνα. Τα δύσκολα είναι στη Σάμο και τη Μόρια, στις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι πολύ καλή, όπως και στην ενδοχώρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα