back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα

H Άνγκελα Μέρκελ, επισκέπτεται την Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου. Η γερμανίδα καγκελάριος καταφθάνει το απόγευμα της Πέμπτης. Πρώτος θα την υποδεχθεί ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δειπνο εργασίας. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και ζητήματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την Παρασκευή, η Άνγκελα Μέρκελ θα συμμετάσχει σε τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη της καγκελαρίου στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, συναντήσεις με έλληνες επιστήμονες και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Η διήμερη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ θα ολοκληρωθεί λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής έπειτα από συνάντησή της με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Ερωτηθείσα σχετικά με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Συμφωνία των Πρεσπών στην επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα, εκπρόσωπός της, απάντησε: “Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω ότι, επί της αρχής, η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει την συμφωνία και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να επιλυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα”.

 

Tagesspiegel: Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή

Στην επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα αναφέρεται η γερμανική Tagesspiegel σε άρθρο με τίτλο: “Η Μέρκελ σε δύσκολη αποστολή”. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι, παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν το επιβεβαιώνει, ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα συζητηθεί κατά τις συναντήσεις της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει ο αρθρογράφος, ελπίζει ότι η επίσκεψη Μέρκελ θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση, δεδομένου ότι μαζί με τους Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα