back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι καταναλωτές επιλέγουν φθηνότερες λύσεις για θέρμανση

Διαβάστε επίσης

Στην φτηνότερη λύση για θέρμανση φαίνεται να στρέφονται οι καταναλωτές, με τα αερόθερμα και της θερμάστρες χαλαζία να παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων λόγω του πολικού ψύχους.

Αυξημένες πωλήσεις παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα σε είδη θέρμανσης με χαμηλό κόστος όπως αερόθερμα και θερμάστρες χαλάζια ξεκινούν από τα 20 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 60 ευρώ.
Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι οι τα κλιματιστικά, οι σόμπες υγραερίου και μαζούτ (πετρέλαιο θέρμανσης), που μέχρι πέρυσι βρίσκονταν στην κορυφή των προτιμήσεων, φαίνεται ότι φέτος αποτελούν ασύμφορη οικονομική λύση για τους καταναλωτές. Σημειώνουν με έμφαση, ότι τα κλιματιστικά καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα, οι σόμπες υγραερίου μυρίζουν έντονα και οι σόμπες πετρελαίου απαιτούν υψηλό κόστος με την συχνή τροφοδοσία τους με πετρέλαιο.

«Οι καταναλωτές συνδυάζουν πλέον χαμηλή τιμή αγοράς και κατανάλωσης σε ρεύμα μιας και η τσέπη τους δεν αντέχει», τόνισαν μιλώντας στον Αθήνα 9.84 οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με ηλεκτρικά είδη στο κέντρο της Αθήνας, Αλέξανδρος Μουστάκας και Γιώργος Τζιβελέκας.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές με χιούμορ μιλούν για το πως θερμαίνουν το σπίτι τους. Δηλώνουν με νόημα «χρησιμοποιούμε κουβέρτες και ζεσταινόμαστε περπατώντας συνέχεια μέσα στο σπίτι», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σατιρίσουν την οικονομική κρίση που βιώνουν τον τελευταίο χρόνο όλο και πιο έντονα.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των καταναλωτών δηλώνει ότι στρέφεται πλέον στην πιο οικονομική λύση για θέρμανση, δηλαδή αερόθερμα και θερμάστρες χαλαζία.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα