back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Βίτσα – Καμίνη για το μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Η προσωρινή στέγαση προσφύγων, οι πολιτικές ένταξης και η συνέχιση της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας του Ελαιώνα, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι, βάσει της εμπειρίας της πρωτεύουσας στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αποτελεί προτεραιότητα για την Αθήνα η ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στη ζωή της πόλης.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι πολιτικές ένταξης συμβάλλουν αποφασιστικά στη σωστή λειτουργία της Αθήνας για κατοίκους και επισκέπτες και ταυτόχρονα αποτελούν στοιχείο οικονομικής και κοινωνικής τοπικής ανάπτυξης. Επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του για αναλογική κατανομή της ευθύνης φιλοξενίας σε όλη τη χώρα με την παροχή κινήτρων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι πόλεις.

Στη συνάντηση, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και διάθεση για ακόμη πιο στενή συνεργασία μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τον κ. Βίτσα ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, θα εισηγηθεί την παράταση, για έναν ακόμη χρόνο, της παραχώρησης των 37 στρεμμάτων στον Ελαιώνα για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων, που από το 2015 αποτελεί, διεθνώς, πρότυπο λειτουργίας και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα