back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Την Παρασκευή τελικά η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Διαβάστε επίσης

Για την Παρασκευή οριστικοποιήθηκε τελικά η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου και ενώ η σχέση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων βρίσκεται σε οριακό σημείο, μετά τις απειλές του προέδρου των ΑΝΕΛ για αποχώρηση από την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΚΟ ΑΝΕΛ Επίσης αύριο το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Οpen ενώ όπως έγινε γνωστό αργά απόψε ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star.

Επίσης την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής της FYROM η τελευταία διαδικασία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σημειώνεται ότι το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου θα γίνει μετά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, που θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή την Αθήνα, σε μια προσπάθεια να ρίξουν στάχτη… ενότητας στα μάτια της, αλλά και στην Ευρώπη.

«Η υποκρισία της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στην εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ποιοι είναι οι «πρόθυμοι», όπως τους χαρακτήρισε, 151 βουλευτές, το Μέγαρο Μαξίμου προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Για «θέατρο του παραλόγου» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ και «αλληλοεκβιασμούς ανάμεσα στον κυρίους Τσίπρα και Καμμένο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης. Tο Ποτάμι επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά όχι την κυβέρνηση.

Χρυσοβελώνη: Δεν θα συμμετάσχω στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ

Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωστοποιεί με επίσημη δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη,

Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με τη θέση της στο θέμα της έγκρισης ή καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δοκιμάζει τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει ότι θα απουσιάσει από την συνεδρίαση, επειδή δεν ενημερώθηκε έγκαιρα και όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα, ενώ επίσης θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στη επαρχία για την προώθηση νομοσχεδίου της αρμοδιότητάς της.

«Έχω διαφορετική θέση με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν αρνητικές αποφάσεις, να καταγγείλουν και να συκοφαντήσουν, χωρίς να μελετήσουν, όπως έχω διαφορετική θέση και με εκείνους που σπεύδουν να πάρουν θετικές αποφάσεις με τον ίδιο τρόπο», τονίζει.

Η ίδια επισημαίνει ότι «σε κορυφαίες στιγμές, όταν μιλάμε με φανατισμό ή δογματισμό για ‘κόκκινες γραμμές’ δεν διαμορφώνουμε έναν ασφαλή τρόπο πολιτικής τοποθέτησης», ενώ υπογραμμίζει την ανάγκη η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της, καθώς «βρίσκεται στην πιο παραγωγική, δημιουργική και θετική της φάση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα