back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αλλαγές στα ΑΜΕΚ και στις μπάρες επικύρωσης των εισιτηρίων του μετρό

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) έχει αναθέσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μελέτη για τη μείωση του χρόνου που παραμένουν ανοιχτές οι μπάρες των μηχανημάτων επικύρωσης των εισιτηρίων στο μετρό, ενώ εξετάζονται και δρομολογούνται μια σειρά από διορθωτικές αλλαγές στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών (ΑΜΕΚ).

Έτσι, ανάλογα με το πόρισμα της μελέτης, στους επόμενους μήνες θα προγραμματιστούν οι αντίστοιχες αλλαγές στα μηχανήματα του μετρό.

Εκτός της μείωσης της χρονοκαθυστέρησης, έχει δρομολογηθεί αναμόρφωση στο μενού των ΑΜΕΚ μειώνοντας το χρόνο των συναλλαγών, καθώς παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές αναμονής.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται η απαλοιφή των ηχητικών μηχανημάτων στα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όχι όμως σε αυτά που εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ παράλληλα το μενού αναμένεται να γίνει φιλικότερο, συνολικά, προς το επιβατικό κοινό.

Εξετάζεται, επίσης, η αύξηση των ΑΜΕΚ. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία 368 αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών -293 που τοποθετήθηκαν όταν άρχισε να εκδίδεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο και 75 παλιά, των οποίων το μενού αναβαθμίστηκε- καθώς ιδιαίτερα στους σταθμούς που έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση, υπάρχουν πολύ συχνά μεγάλες ουρές σε όλα τα μηχανήματα.

Οι αποφάσεις αυτές οι οποίες εξετάζονται και δρομολογούνται, όπως αναφέρει ο ΟΑΣΑ, στοχεύουν αφενός στο να μειωθεί η “λαθρεπιβίβαση” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και αφετέρου στο να γίνουν τα μηχανήματα πιο “φιλικά” προς το επιβατικό κοινό.

Την ίδια στιγμή, στόχος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών είναι να εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι των εισιτηρίων στους χώρους του μετρό.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα