back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, πρώτα ψήφος εμπιστοσύνης, μετά Πρέσπες», πρόταση που συζητήθηκε στη συνεδρίαση στην ΚΟ του Ποταμιού

Διαβάστε επίσης

Στάση αναμονής τηρούν στο Ποτάμι, ενόψει των νέων δεδομένων που θα διαμορφωθούν στο πολιτικό σκηνικό μετά τη θρυλούμενη αποχώρηση Καμμένου από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκαν τα δυο βασικά σημεία της χθεσινής ανακοίνωσης ότι δηλαδή το Ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι όμως την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πηγές του Ποταμιού, επισημάνθηκε εκ νέου πως το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν οτι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, καθώς τίθεται θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. «Αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, πρώτα ψήφος εμπιστοσύνης, μετά Πρέσπες» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, πρόταση η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη συνεδρίαση ετέθησαν οι ήδη καταγεγραμμένες θέσεις των βουλευτών του Ποταμιού αλλά όχι θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών λένε οι κύριοι Ψαριανός και Αμυράς. Ναι, στη συμφωνία σταθερά λέει ο Σπύρος Δανέλλης ο οποίος ως προς το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, φαίνεται να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στηρίζουν τη συμφωνία έναντι της οποίας έχουν θετική προδιάθεση οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς, αναμένοντας πάντως το τελικό κείμενο που θα έρθει στη Βουλή από την ΠΓΔΜ. Θετικός στη συμφωνία των Πρεσπών, εμφανίζεται και ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ωστόσο- σύμφωνα με πληροφορίες- θα διαμορφώσει την τελική θέση του όταν θα είναι αποσαφηνισμένο το πολιτικό τοπίο.

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι έχει πυξίδα

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, σε δήλωση του ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε-πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης- ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο, κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα