back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκοπική ανάσα για Μακρόν και Φιλίπ

Διαβάστε επίσης

Δημοσκοπική ανάσα φαίνεται να παίρνουν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Εντουάρ Φιλίπ χάρη στην πρώτη δημοσκόπηση του 2019 που τους δείχνει να φρενάρουν στην κατηφόρα και να αρχίζουν να αυξάνουν τα ποσοστά τους. Πέντε μονάδες κερδίζει ο πρόεδρος και εφτά ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση της εταιρίας  Ifop-Fiducial που δημοσιεύεται σήμερα και αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του νέου έτους, Μακρόν και Φιλίπ έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι με τα ποσοστά τους. Μετά από μία τεράστια περίοδο πτώσης, κατάφεραν να σταθεροποιηθούν και, τώρα, βλέπουν τα ποσοστά δημοφιλίας τους να αυξάνονται.

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Paris Match και του ραδιοφωνικού σταθμού Sud Radio, δείχνει ότι το 28% των Γάλλων εγκρίνουν την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν. Αυξημένο ωστόσο παραμένει το ποσοστό όσων κρίνουν αρνητικά την δράση του, αφού φτάνει στο 72%, πέφτοντας όμως 4 μονάδες πιο χαμηλά από τον προηγούμενο μήνα. 

Με βάση τις πιο αναλυτικές ερωτήσεις, προκύπτει ότι σε κανέναν τομέα δεν απολαμβάνει ο πρόεδρος την πλήρη εμπιστοσύνη των πολιτών, με την οικονομική του πολιτική να κρίνεται θετικά από το μόλις 30%.

Η αποδοχή του Εντουάρ Φιλίπ εμφανίζεται επίσης αυξημένη κατά 7 μονάδες, φτάνοντας στο 33%, ωστόσο 2 στους 3 Γάλλους εξακολουθούν να κρίνουν αρνητικά την δράση του. Ο πρωθυπουργός βλέπει τα ποσοστά του να επανέρχονται στην εποχή πριν την κρίση των “κίτρινων γιλέκων” αφού το 40% θεωρεί ότι διαχειρίζεται σωστά τα θέματα της κυβέρνησης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα