back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δρόμοι “παγίδες” από τον παγετό

Διαβάστε επίσης

Ανοικτές είναι όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας αλλά στο δευτερεύον δίκτυο και σε πολλα στενά δρομάκια ελοχεύει ο κίνδυνος από τον παγετό.

Από τις χαμηλές θερμοκρασίες της νύκτας το οδόστρωμα καταθίσταται ιδιαίτερα ολισθηρό και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς καθώς ο πάγος βρίσκεται συχνά αθέατος σε σημεία του δρόμου.

Το φαινόμενο είναι περισσότερο εμφανές σε δήμους της βόρειας και ανατολικής περιοχής όπου σημειώθηκε χθές έντονη χιονόπτωση, όπως σε Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Παπάγου, Λυκόβρυση, Γαλάτσι, Καισαριανή  και βεβαίως ευρύτερα σε περιοχές της Αττικής : Μαραθώνα, Διόνυσο, Ωρωπό , Ραφήνα, Παλλήνη, Μάνδρα κλπ.

Στις περιοχές αυτές λόγω του παγετού δεν λειτουργούν σήμερα τα σχολεία.

Οι υπηρεσίες των Δήμων έχουν ρίξει αλάτι στους βασικούς δρόμους , πλήν όμως δεκάδες παράδρομοι και στενά παραμένουν στην κατάψυξη και αρκετοί δρόμοι θυμίζουν παγοδρόμιο.

Στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας επί της οδού Κοσμά Μελωδού, στην από το ύψος της οδού Συνεσίου Κυρήνης έως την οδό Σαρανταπήχου στην περιοχή του Λυκαβητού.

Προσοχή όμως απαιτείται όχι μόνο από τους οδηγούς , αλλά και από τους πεζούς καθώς πατημένο χιόνι και στρώματα πάγου καλύπτουν τα πεζοδρόμια τα οποία αποκτούν επικίνδυνη ολισθηρότητα.

Ο κίνδυνος από τον παγετό είναι μεγαλύτερος, προφανώς, σε δρόμους με μεγάλη κλίση και κατωφέρεια. Για τον λόγο αυτό, η Πολιτική Προστασία του δήμου Αθηναίων, από το βράδυ της Δευτέρας έχει κάνει ρίψεις αλατιού σε περιοχές με κατωφέρειες όπως :  Άνω Κυψέλη, Λόφος Λυκαβηττού, Κολωνάκι, Πολύγωνο, Γηροκομείο Αθηνών, Λόφος Στρέφη, Γκύζη.

Ακριβώς λόγω μεγάλης επικινδυνότητας από την ύπαρξη πάγου, δεν θα λειτουργήσει σήμερα το σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται επί της οδού Κοκκερέλ 14, στην Κυψέλη, όπου στεγάζονται το 4ο Νηπιαγωγείο, το 38ο Δημοτικό και το 120ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει τον κίνδυνο από τον παγετό και συνιστά στους πολίτες να περπατούν με μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι να είναι παγωμένοι. Να φροντίσουν να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα όταν πρόκειται να μετακινηθούν. Να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Να αποφεύγουν να περπατούν στα τμήματα των δρόμων και των πεζοδρομίων όπου υπάρχει παγετός.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα