back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Τσουνάμι” ύποπτων δεμάτων σε διπλωματικές αποστολές στην Αυστραλία

Διαβάστε επίσης

Ύποπτα δέματα στάλθηκαν σε πρεσβείες και προξενεία στην Καμπέρα και στη Μελβούρνη, επιβεβαίωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας σήμερα.

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αυστραλιανής Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων που εστάλησαν σε περισσότερες από 12 διπλωματικές αποστολές μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό Προξενείο στην Μελβούρνη. Σύμφωνα με πηγές του υπ.Εξωτερικών εντοπίστηκαν δύο σακουλάκια με ύποπτο περιεχόμενο τα οποία απομακρύνθηκαν.Οι αρχές έχουν εκκενώσει το ελληνικό προξενείο.

Συνολικά 18 γραφεία αποκλείστηκαν στην Καμπέρα και τη Μελβούρνη, τα οποία εξετάζει η ομοσπονδιακή Αστυνομία.

Όπως μεταδίδουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ύποπτα δέματα παραδόθηκαν, μεταξύ άλλων, στα προξενεία των ΗΠΑ, Ελλάδας, Γαλλία, Ιταλίας, Χονγκ Κονγκ, Ινδίας, Νέας Ζηλανδίας, Πακιστάν, Νότιας Κορέας και Ελβετίας.

Όπως ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας, τα δέματα εξετάζονται κι έχει αρχίσει να διενεργείται έρευνα για την υπόθεση. Στο δελτίο Τύπου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Πυροσβέστες και τραυματιοφορείς έσπευσαν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή και αυτή της Ινδίας στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες περί κάποιου τραυματισμό μελών του προσωπικού οποιασδήποτε ξένης διπλωματικής αποστολής.

Η βρετανική αποστολή επιβεβαίωσε ότι παραλήφθηκε στα γραφεία της στη Μελβούρνη ένα από τα ύποπτα δέματα. «Όλο το προσωπικό μας είναι ασφαλές» «και γνωρίζουμε πού βρίσκεται», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα