back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Μπαλάφας: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Διαβάστε επίσης

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση σε περίπτωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου να μην μπορέσει τελικά να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή πριν την ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2».

Όπως είπε «είναι απευκταία εκδοχή, δεν έχει σοβαρές πιθανότητες, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι μπορεί να φτάσουν τα πράγματα εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Κυβέρνηση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα προχωρήσει εν ευθέτω χρόνω και συντεταγμένα σε εκλογές, αφού προηγουμένως προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν».

Αναφερόμενος στη στάση που αναμένει να κρατήσει ο Πάνος Καμμένος στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μπαλάφας είπε: «Εμείς θέλουμε αυτά που είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο, και επανέλαβε πριν 2-3 ημέρες, ότι δηλαδή δεν θα ρίξει νερό στο μύλο του Μητσοτάκη, να επιβεβαιωθούν αύριο».

Για τα περί αποστασίας και φλερτ με βουλευτές άλλων κομμάτων για να υπάρξει νέα κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Μπαλάφας είπε «η κατάσταση είναι οξυμένη, τα διλήμματα διατυπώνονται με καθαρό τρόπο, αν δώσει κάποιος ψήφο εμπιστοσύνης, σημαίνει ότι υπάρχουν αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Δεν μπήκε ζήτημα μεταγραφών. Τι πιο διαφανές και καθαρό να πεις ότι εφόσον ο εταίρος μας δεν μας καλύπτει, παίρνω το ρίσκο και ζητάω ψήφο εμπιστοσύνης. Αν δοθεί να πούμε ότι δεν την θέλουμε; Τι ακριβώς θέλουν από την αντιπολίτευση; Μας προκαλούσαν να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, τώρα που την ζητάμε δεν την θέλουν; Προκαλούν με αντιφατικό τρόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα