back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Εκλογές εδώ και τώρα

Διαβάστε επίσης

Εκλογές εδώ και τώρα, επαναλαμβάνουν από το ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού. Για εμάς δεν υπάρχουν εκλογές εν ευθέτω χρόνο, δηλώνουν οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι αν χαθεί η πλειοψηφία των 151, αυτές (οι εκλογές) πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα.

Αναφερόμενοι στους 6 επίδοξους βουλευτές που θα προσφέρουν πιθανότατα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για μια “ομάδα ετερόκλητων γυρολόγων”, υποστηρίζοντας ότι εφόσον προέρχονται από άλλο ιδεολογικό χώρο, κάτι άλλο συμβαίνει, κάνοντας λόγο για προϊόν συναλλαγής.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και το ενδεχόμενο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να τοποθετηθεί θετικά, από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν 1ον) ότι την απόφαση ο κ. Θεοχαρόπουλος θα τη λάβει με τα κομματικά όργανα, την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και 2ον) παραπέμπουν στη σύγκληση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ που θα εξετάσει το θέμα, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.

Σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου θα παρίστανται μεταξύ άλλων και προσωπικότητες από την Κεντροαριστερά, το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζει: “Θα εμφανισθούν μερικοί δήθεν κεντροαριστεροί ματαιόδοξοι φελλοί που δεν είχαν ελπίδα και δέχονται να τους χρησιμοποιεί ο κ Τσίπρας για να επιπλεύσει από το ναυάγιο του”.

Τέλος, σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ, μεταξύ άλλων , ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: “Εμείς δεν θα πούμε φυσικά go back madam Merkel” Αυτοί που το είπαν θα είναι επί της υποδοχής στο αεροδρόμιο. Επισημαίνουμε όμως ότι η κ. Μέρκελ είναι εκείνη που επέβαλε την πολιτική της διαρκούς λιτότητας που οδηγεί σε αδιέξοδα την Ευρώπη. Είναι εκείνη που επέβαλλε το ΔΝΤ και το σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα μας. Είναι εκείνη , προσθέτει ο κ. Χρηστίδης που μαζί με τον κ. Τσίπρα οδήγησε σε συμφωνίες που δημιούργησαν το αίσχος της Μόριας. Είναι εκείνη που πήγε στα Σκόπια να ενισχύσει τον κ. Ζάεφ. Είναι εκείνη που αρνείται κάθε συζήτηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Είναι η ώρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον προοδευτικό χώρο»

Το ΚΙΝΑΛ δεν προτίθεται να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως δεν είχε τοποθετηθεί θετικά στην εκλογή του και το 2015, γνωστοποίησαν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη σχετική χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού για επανεκλογή του σημερινού ΠτΔ.

“Είναι η ώρα για Πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο. Εμείς θα έχουμε την πρόταση μας” ανέφεραν χαρακτηριστικά. Η πρόσκληση απευθύνεται μάλλον στον κ. Μητσοτάκη που ο ίδιος προσωπικά είχε ψηφίσει αρνητικά, επεσήμαναν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα