back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Βέμπερ: «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την οριστικοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Διαβάστε επίσης

Σπάει την πολύμηνη σιωπή του για το ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ και της Συμφωνίας των Πρεσπών ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο EURACTIV.com, «όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο ονοματολογικό προκειμένου να δοθεί στην πΓΔΜ ένα θετικό και ευρωπαϊκό μέλλον» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, ο κ. Βέμπερ απάντησε διπλωματικά ότι, η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση της συμφωνίας, υπονοώντας ότι δεν χρειάζεται η στήριξη της αντιπολίτευσης για κάτι τέτοιο.

«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να προτείνει εναλλακτικές και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, έγραψε στο Twitter: «Σέβομαι πλήρως τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ. Δεν υπήρξε συνέντευξη επί αυτού του θέματος».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω πως ο Κ. Μητσοτάκης θα οδηγήσει την Ελλάδα στη σταθερότητα και στην ευημερία, αντιμετωπίζοντας τον λαϊκισμό».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα