back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΔ: Εκλογές άμεσα εάν ο κ. Τσίπρας δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Διαβάστε επίσης

Την θέση πως αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός από 151 βουλευτές, παρά μόνον ψήφο ανοχής, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές διατυπώνουν στη ΝΔ η οποία θεωρεί ότι υπό την πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας «δεσμεύτηκε χθες για το αυτονόητο» που είναι να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνησή του.

Γαλάζια στελέχη υποστηρίζουν ότι τα περί εκλογών εν ευθέτω χρόνω που ανέφερε στην τηλεοπτική του συνέντευξη συνιστούν «ευσεβή πόθο» ενός ανθρώπου «που αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η καρέκλα του πρωθυπουργού δεν είναι μόνιμη».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση αμέσως μετά την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ήταν άλλωστε χαρακτηριστική καθώς σχολίασε σκωπτικά ότι «θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους».
Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι, «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι αν δεν λάβει 151 υπάρχει πολιτικό πρόβλημα» και προσθέτουν ότι «το δικό του πολιτικό πρόβλημα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας» .
Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Τσίπρας χθες «απλά ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές των ΑΝΕΛ και άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως». Και στην Πειραιώς σχολιάζουν ότι την Παρασκευή «αναμένεται προφανώς να φανεί με ονόματα και διευθύνσεις ποιοι είναι οι έξι»
«Εδώ και τόσες μέρες και σίγουρα για άλλες δύο -μέχρι την Παρασκευή- κανείς δεν γνωρίζει με ποια πλειοψηφία κυβερνάται η χώρα», σχολιάζουν πάντως στη ΝΔ με αφορμή την αβεβαιότητα που τροφοδοτείται από την συνεχιζόμενη κυβερνητική κρίση και επιμένουν πως η χώρα χρειάζεται «σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία τα οποία εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα