back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλο και λιγότεροι Γάλλοι στηρίζουν τα “κίτρινα γιλέκα”

Διαβάστε επίσης

Μόνο 3 στους 10 δηλώνουν ότι στηρίζουν το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Μπορεί στην Γαλλία, όσοι βλέπουν με συμπάθεια τα “κίτρινα γιλέκα” να παραμένουν ακόμα πλειοψηφικό ρεύμα, ωστόσο το ποσοστό τους είναι κατά 10 μονάδες χαμηλότερο. Μέσα σε έναν μήνα, δεν μειώθηκαν μόνο οι ίδιοι οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά και όσοι τους βλέπουν με συμπάθεια.

Αυτά προκύπτουν από μία δημοσκόπηση της εταιρίας Elabe για το δίκτυο BFMTV που δημοσιεύθηκε εχθές το βράδυ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξήθηκαν αρκετά (κατά 9 μονάδες) και όσοι δηλώνουν αντίθετοι στις κινητοποιήσεις (32%) αλλά και όσοι δηλώνουν ότι αδιαφορούν εντελώς για αυτό (9%).

4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι “κίτρινα γιλέκα”

Διχασμένοι φαίνονται οι Γάλλοι σε σχέση με την συνέχιση των κινητοποιήσεων. Το 51% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια και το 49% ότι πρέπει να σταματήσει.

Οι ερωτηθέντες παίρνουν αποστάσεις από τους διαδηλωτές, δηλώνοντας σε ποσοστό 38% ότι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως “κίτρινα γιλέκα”, αριθμός αυξημένος κατά 11 μονάδες στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Καταδικάζουν τη βία

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Γάλλων (78%) εξακολουθεί να καταδικάζει τη βία και τα επεισόδια που σημαδεύουν τις διαδηλώσεις. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα καθόλου μικρό 38% που δηλώνει ότι τις κατανοεί. Το ποσοστό αυτό μάλιστα, είναι αυξημένο κατά 1 μονάδα από τον Δεκέμβριο.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα