back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σκληρή μάχη για το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Διαβάστε επίσης

Στις 17 του μήνα με την έλευση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα θα κριθεί όριο προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας με τους θεσμούς να κρατούν σθεναρή στάση και να ζητούν να πέσει στα 75.000 ευρώ από 250.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση στις συζητήσεις που έχει με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών προτείνει το όριο να υποχωρήσει σε 150.000 ευρώ αλλά οι τράπεζες αντιτείνουν ότι αυτό το όριο τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο σκέλος της μείωσης των κόκκινων στεγαστικών δανείων ενώ παράλληλα ζητούν να καθοριστεί επακριβώς η διαδικασία που θα περιορίζει τις δυνατότητες να εκμεταλλευτούν τη διαδικασία στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Οι τράπεζες θεωρούν λογικό κάθε όριο που θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 120.000 ευρώ. τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός και δεδομένης της σκληρής στάσης των θεσμών στην καλύτερη περίπτωση το όριο προστασίας θα διαμορφωθεί στα 120.000 ευρώ.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα