back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Καμμένος: «Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Διαβάστε επίσης

«Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση ούτε η ΝΔ μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος, σχολιάζοντας την αποχώρηση νωρίτερα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις επιτροπές Εξωτερικών και Εξοπλιστικών της Βουλής, όπου επρόκειτο να γίνει ενημέρωση επί της τροπολογίας για την αναβάθμιση των F16.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Τασούλας, χαρακτήρισε ασυνήθιστο και συνταγματικά ανεπίτρεπτο το γεγονός της παρουσίας ενός απερχόμενου υπουργού και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα συζητήσει το θέμα της τροπολογίας κανονικά με τον διάδοχο του κ. Καμμένου, στάση την οποία ο υπουργός χαρακτήρισε προσβλητική για το κοινοβούλιο και τη στρατιωτική ηγεσία.

Για διαρκή αναμόχλευση ανωμαλίας ενόψει και της κρίσιμης κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατηγόρησε τη ΝΔ ο εκπρόσωπος του Σύριζα στις Επιτροπές Νίκος Ξυδάκης. «Η στάση της συνιστά προσβολή για το σώμα, αλλά και αυτοπροσβολή καθώς η ίδια απέρριψε τη διαδικασία που προηγουμένως είχε δεχτεί» σχολίασε ο κ. Ξυδάκης.

Πηγές ΝΔ

«Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ότι δεν τελεί (ακόμη) υπό παραίτηση, αλλά ουδείς ασφαλώς μπορεί πλέον να δώσει την παραμικρή βάση στις διαρκώς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του», τονίζουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας όσα είπε το πρωί της Παρασκευής στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι σκορποχώρι», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν ότι «η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτόν τον τραγέλαφο που εξευτελίζει τη χώρα και τους θεσμούς της».

Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι «μετά την προχθεσινή προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στο Συμβούλιο Άμυνας του Πενταγώνου, η ΝΔ έκανε σήμερα το θεσμικά αυτονόητο».

«Τα μέλη των δύο επιτροπών ζήτησαν εξ αρχής το λόγο και μέσω του βουλευτή, Κων.Τασούλα έκαναν γνωστό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποχωρεί από τη συνεδρίαση καθώς δεν προτίθεται να συνομιλήσει με έναν ήδη παραιτηθέντα υπουργό, πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό θέμα», σημειώνουν οι γαλάζιες πηγές.

Συμπληρώνουν, εξάλλου, ότι «ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη τροπολογία οφείλει να την επωμισθεί –αν το επιθυμεί- ο διάδοχος του κ. Καμμένου και εφόσον ασφαλώς προκύψει άλλη κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα».

Δημήτρης Ράντος – Αποστόλης Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα