back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σ. Φάμελος: Η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι έχει μια ισχυρή πλειοψηφία

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «φαίνεται ότι έχει μια ισχυρή πλειοψηφία» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Τζίνα Μοσχολιού και Νεκτάριο Νώτη, σημειώνοντας  ότι στην κυβέρνηση «το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης δεν έχει μπει ακόμα στο τραπέζι».

«Νομίζω ότι δεν υπάρχουν κρυφά χαρτιά. Όσοι συνεργάζονται στην κυβέρνηση δηλώνουν την υποστήριξή τους, η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι έχει μια ισχυρή πλειοψηφία» ανέφερε ο κ. Φάμελος, εκφράζοντα την άποψη ότι «στα εθνικά ζητήματα υπάρχει δυνατότητα και ψήφου κατά συνείδηση».

«Αυτό που κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση» συμπλήρωσε ο υπουργός  «είναι γιατί ξαφνικά από τη μεριά των κομμάτων αντιπολίτευσης άρχισε να μπαίνει ξαφνικά θέμα κομματικής πειθαρχία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στα κόμματα αυτά συμμετέχουν οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν την πρόταση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, τη διαπραγματεύθηκαν στο εξωτερικό και τώρα που ο ΟΗΕ και οι βόρειοι γείτονες συμφώνησαν επιτέλους με την πάγια εθνική μας θέση προφανώς και υπάρχει ένα μεγάλο συνειδησιακό, διλημματικό θέμα μέσα τους. Και εγώ αναρωτιέμαι πώς κόμματα που ανήκουν στο ΕΛΚ ή στη Σοσιαλιστική Ομάδα του ευρωκοινοβουλίου θα έρθουν στην Ελλάδα για να κάνουν ένα μικροκομματικό παιχνίδι αλλά και συναισθηματικό και ηθικό χαρακίρι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση  για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Φάμελος ανέφερε ότι «ο προγραμματισμός και ο κοινοβουλευτικός και ο συνταγματικός λέει να γίνουν (οι εκλογές) Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Το προσπαθούμε αυτό. Προφανώς εξαρτάται από τις αποφάσεις της Βουλής. Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ως προς όλες τις ψηφοφορίες που θα έρθουν στη Βουλή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα