back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στη Γερμανική Σχολή Αθηνών η Άγκελα Μέρκελ

Διαβάστε επίσης

Τη Γερμανική Σχολή Αθηνών επισκέφτηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Συζητώντας σε πάνελ μαθητών, είπε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντική η διεύρυνση της ΕΕ στα δυτικά Βαλκάνια για όλη την ΕΕ, αλλά και για τη χώρα μας, δεδομένου και του ενδιαφέροντος χωρών όπως η Ρωσία και Τουρκία.

Όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε ότι μας ενδιαφέρει να έχουμε μια ειδική σχέση με την Άγκυρα, αλλά δεν θα πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις, δεδομένου ότι δεν πληροί τα στάνταρντ σε επίπεδο Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σχετικά με το προσφυγικό, υπογράμμισε την ανάγκη να επιδειχθεί στη χώρα μας αλληλεγγύη από την ΕΕ. Χαρακτήρισε “τρομερή” την κατάσταση στα ελληνικά νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές και επέρριψε εν μέρει την ευθύνη στην πολυπλοκότητα, όπως είπε, του ελληνικού Δικαίου, που δυσχεραίνει τις επαναπροωθήσεις των προσφύγων.

Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε εκ νέου την ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού στρατού, ενώ αναφορικά με το Brexit, σημείωσε ότι η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για μια συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας, αλλά προετοιμάζεται και για έξοδο χωρίς συμφωνία.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα