back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καιρός: Καταιγίδες, αλλά και… ηλιοφάνεια με κρύο την Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αλλά και νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, αναμένονται για την Κυριακή σ’ όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά, έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά ηπειρωτικά, όπως και το Ιόνιο.

Την ίδια ώρα, παγετός θα σχηματιστεί στα ορεινά ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Η ορατότητα το πρωί αλλά και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -1 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 4, στη Θράκη από -1 έως 7, στη Θεσσαλία από -2 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 12 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, και σταδιακά έως το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο, θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει αρχικά ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά του νομού 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα ανατολικά του νομού θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις 4 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα