back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Π. Καμμένος: Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση του κόμματος των ΑΝΕΛ να πουν όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως είπε αν και πρόκειται για μία κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά πολέμησε την διαπλοκή και τη διαφθορά και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες, εάν οι ΑΝΕΛ δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουν ψήφο στη Συμφωνία.

«Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη λαϊκή εντολή» τόνισε.

«Τη δεδομένη στιγμή αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση, θα είναι σαν να δίνουμε τη συμφωνία μας στη Συμφωνία των Πρεσπών, την παράδοση της Μακεδονίας. Ουσιαστικά υποκρύπτεται θέμα εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέμε όχι όσοι μείνουμε», τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα και να τη σπάσουμε», είπε και ζήτησε δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, καθώς όπως είπε, είναι αντισυνταγματική η συμφωνία και εκχωρεί εθνική κυριαρχία και ιστορία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι μόνο ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως είπε, αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, θα ψηφίσουμε αυτό που έχει δεσμευτεί ο καθένας ξεχωριστά. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ. Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού, δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει».

«Καμία λύση με χρήση του ονόματος Μακεδονία και αυτό καλούμαστε να εκτελέσουμε σήμερα σαν λαϊκή εντολή. Γι αυτό ανακοίνωσα σήμερα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που πονάμε, γιατί τη χτισαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου είναι οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, Κώστας Κατσικης και Κώστας Ζουράρις, ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Θεόδωρος Τοσουνιδης και αρκετά κομματικά στελέχη.

Η ανακοίνωση της παραίτησης

Νωρίτερα, την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Άμυνας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα