back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ακίνδυνοι οι ύποπτοι φάκελοι στα Πανεπιστήμια

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους η έρευνα για την ουσία που βρέθηκε μέσα στους 31 φακέλους που εστάλησαν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, καθώς και στη Μόρια της Λέσβου.

Σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι φάκελοι δεν περιείχαν επικίνδυνα στοιχεία καθώς όπως αναφέρει το σχετικό πόρισμα  «δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δείγμα είχαν ανιχνευθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Εν τω μεταξύ τα  επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το περιεχόμενο του φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό είχαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σημειώνετια ότι ύποπτους φακέλους έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων και του Ρεθύμνου, καθώς και το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα