back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποστολάκης: «Έχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και να είναι»

Διαβάστε επίσης

Στις 19.30 θα ορκιστεί υπουργός Εθνικής Άμυνας ο μέχρι πρότεινος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Η τελετή θα γίνει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Εγώ μίλησα και χτες για τους λόγους και είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας» είπε ο πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύω ότι και από το καινούριο πόστο θα υπηρετήσετε με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, εντιμότητα, όπως κάνατε τόσα χρόνια ως στρατιώτης και αρχηγός αργότερα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Να είστε σίγουρος κύριε πρόεδρε και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης. Όπως είπε στον πρωθυπουργό, είναι εξαιρετική τιμή αυτή που του κάνει να του αναθέτει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας.

«Είναι τιμή και καθήκον και υποχρεώση» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε πάντα. «Προσπαθώντας να κάνω ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στις παρούσες συνθήκες και με τη βοηθεία όλων» πρόσθεσε. «Γιατι θεωρώ», τόνισε, «ότι αυτήν τη στιγμή η ενότητα είναι σημαντική υπόθεση, οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Δέχτηκα να αναλάβω την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον, είμαι στρατιώτης και άνθρωπος της ευθύνης. Έχω συνηθίσει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και να είναι. Εξάλλου η κατάσταση είναι αρκετά περίεργη η οποία απαιτεί συναίνεση, ενότητα και συνεργασία και θεωρώ εξαιρετική τιμή την πρόταση που μου έκανε ο πρωθυπουργός και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον που αναλαμβάνω όπως έκανα μέχρι σήμερα μακριά από πολιτική και κόμματα και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας».

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες με τα προεδρικά διατάγματα και με το ΚΥΣΑΕ για να ολοκληρωθεί η θητεία του ως ΑΓΕΕΘΑ και να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αποστρατεύεται σήμερα δια περιφοράς, προκειμένου αύριο, Τρίτη να ορκιστεί νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η σχετική τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα