back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται νέα μίνι κακοκαιρία

Διαβάστε επίσης

Νέα σύντομης διάρκειας κακοκαιρία θα χτυπήσει από σήμερα έως αύριο τη χώρα σταδιακά από τα βορειοδυτικά με βροχές, χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, καθώς και καταιγίδες που μπορεί να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αναλυτικότερα, από σήμερα το μεσημέρι αναμένονται βροχές, χιόνια ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Από της πρώτες ώρες της Τρίτης όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν χωρικά στο Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια μόνο στο Αιγαίο. Το χαμηλό βαρομετρικό κατά την πορεία του πάνω από το Νότιο Αιγαίο αναμένεται να βαθύνει σημαντικά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κρήτη ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Οι άνεμοι που τη Δευτέρα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, θα ενισχυθούν σημαντικά την Τρίτη και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά τα 9 και πιθανώς τα 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα